Άγριο φονικό στην Αλικαρνασσό: Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί το κακό...

«Μουδιασμένοι» ξύπνησαν οι κάτοικοι της Αλικαρνασσού από την είδηση ότι ένας κάτοικος της περιοχής πυροβόλησε και σκότωσε την σύζυγό του, τα ξημερώματα της Κυριακής, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι

 

«Μουδιασμένοι» ξύπνησαν οι κάτοικοι της Αλικαρνασσού από την είδηση ότι ένας κάτοικος της περιοχής πυροβόλησε και σκότωσε την σύζυγό του, τα ξημερώματα της Κυριακής, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Στο άκουσμα του ονόματος του δράστη, αρκετοί ήταν αυτοί που εξεπλάγησαν, πιστεύοντας ότι ο 54χρονος συζυγοκτόνος αν και εριστικός και με έντονα ξεσπάσματα προς το θύμα και σύζυγό του δεν ήταν ικανός να φθάσει σε αυτό το σημείο.

Όλοι αναρωτιούνταν ποια ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, γνωρίζοντας ότι οι αντεγκλήσεις και οι φασαρίες ανάμεσα στο ζευγάρι αυξάνονταν διαρκώς το τελευταίο διάστημα.

Ο 54χρονος υδραυλικός φαίνεται πως βρήκε την αφορμή όταν οι υποψίες που είχε επιβεβαιώθηκαν, όπως φέρεται να είπε. Όταν ένα στοιχείο επαλήθευσε τους φόβους του. Αυτό φέρεται τουλάχιστον να ανέφερε σε συγγενικά του πρόσωπα στα οποία κατέφυγε μετά την πράξη του, αλλά και λίγο αργότερα στους αστυνομικούς που τον ρώτησαν γιατί σκότωσε την κατά 21 χρόνια νεότερη σύζυγό του.

Μετά την ταβέρνα

Ο 54χρονος και η άτυχη 33χρονη με καταγωγή από την Πελοπόννησο λίγες ώρες πριν βρίσκονταν σε ταβέρνα που ανήκει σε συγγενή του πρώτου, στην περιοχή της Αλικαρνασσού, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι τους. Εκεί, όπως αναφέρουν κάποιες πληροφορίες, το κλίμα δεν ήταν καλό, υπήρξε ένταση ανάμεσά τους τίποτα όμως δεν προμήνυε τα όσα θα επακολουθούσαν. Μαζί ήταν άλλωστε και ο τετράχρονος γιος τους.

Η τριμελής οικογένεια αναχώρησε από την ταβέρνα μετά τα μεσάνυχτα. Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 54χρονος είχε καταναλώσει αλκοόλ, σε λογικό όμως πλαίσιο, χωρίς υπερβολές.

Στο σπίτι, αυτό που εικάζεται, είναι ότι το ζευγάρι είχε έντονη λογομαχία. Ο 54χρονος φέρεται – σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης- να επιτέθηκε φραστικά στην σύζυγό του. Γείτονες άκουσαν τη φασαρία, δεν έδωσαν όμως σημασία, μέχρι τη στιγμή που ορισμένοι από αυτούς, άκουσαν τους δύο πυροβολισμούς και βγήκαν στο δρόμο να δουν τι συμβαίνει στο ισόγειο σπίτι σε κεντρική οδό της Αλικαρνασσού.

Το παιδικό δωμάτιο και το καταγραφικό

Η οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε στο παιδικό δωμάτιο του τετράχρονου αγοριού! Ευτυχώς, το παιδί, βρισκόταν στο κρεβάτι των γονιών του, όταν ο 54χρονος πυροβόλησε από κοντινή απόσταση τη σύζυγό του, κόβοντάς της το νήμα της ζωής. Είχε δεχτεί δύο πυροβολισμούς από κυνηγετικό όπλο με φυσίγγια μικρής διασποράς που ο δράστης κατείχε νόμιμα. Εκτίμηση των Αρχών είναι ότι το σκηνικό έγινε λίγη ώρα μετά που η τριμελής οικογένεια είχε επιστρέψει από την ταβέρνα.

Η 33χρονη βρέθηκε με τα ρούχα που φορούσε λίγες ώρες πριν κατά την έξοδό της. Ήταν πεσμένη μπρούμυτα στο κρεβάτι και στον τοίχο υπήρχε το αίμα της. Από τη θέση του πτώματος, πιστεύουν οι αστυνομικοί ότι την πυροβόλησε από κοντινή απόσταση.

«Ίσως η γυναίκα καθόταν στο κρεβάτι και βλέποντας τον να παίρνει το όπλο προσπάθησε να τον αποφύγει και την ώρα που σηκώθηκε δέχτηκε τον πρώτο πυροβολισμό, ενώ ακολούθησε και ο δεύτερος, τη στιγμή που έπεφτε. Φαίνεται να εχει βληθεί στο στήθος και στην κοιλιά» σχολίασε αστυνομική πηγή.

Από την αυτοψία πάντως που έγινε στο σπίτι της οικογένειας, αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν ένα καταγραφικό κλειστού κυκλώματος, το οποίο αναμένεται να σταλεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για να διαπιστωθεί εάν ήταν σε λειτουργία και εάν έχει καταγράψει κάτι. Εσωτερικά πάντως του διαμερίσματος, δεν βρέθηκαν εμφανείς κάμερες.

Ο ίδιος πάντως φέρεται να είχε εκμυστηρευτεί σε δικούς του ανθρώπους ότι είχε βάλει ακόμη και μικρόφωνο στο αυτοκίνητο για να παρακολουθεί τη σύζυγό του. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την Αστυνομία, ο 54χρονος αμέσως μετά την πράξη του, πήρε το παιδί του και το κυνηγετικό όπλο και έφυγε από το σπίτι.

Ο ίδιος τηλεφώνησε στην Αστυνομία λέγοντας τι είχε κάνει και δηλώνοντας αρχικά την πρόθεσή του να παραδοθεί, ήταν όμως στη συνέχεια διστακτικός, αν και οι αστυνομικοί του ζητούσαν να παραδοθεί. «Φεύγοντας από την Αλικαρνασσό πήγε στο σπίτι ενός συγγενή του στην περιοχή του Κατσαμπά. Ο συγγενής του πιστεύουμε ότι τον έπεισε ότι δεν υπάρχει διέξοδος και πως η μόνη λύση είναι να παραδοθεί» είπε στην «Π» αστυνομικός.

Η σύλληψή του έγινε στο σπίτι του συγγενικού του προσώπου, ενώ παρέδωσε και το όπλο που έστρεψε κατά της συζύγου του. Στο τετράχρονο παιδι αναμένεται όπως έλεγαν αστυνομικοί να παρασχεθεί ψυχολογική υποστήριξη από παιδοψυχολόγο, ενώ από χθες βρίσκεται με τη μία από τις δύο αδερφές του δράστη.

Θάνος Περβολαράκης
Πατρίς Ηρακλείου