Γιάννενα: Ικανοποίηση για τις πληρότητες και την τουριστική κίνηση

Αδειάζουν και ξαναγεμίζουν τα δωμάτια ξενοδοχείων και καταλυμάτων στην πόλη των Ιωαννίνων, αλλά και στους ορεινούς προορισμούς του νομού, τις ημέρες των εορτών

 

Αδειάζουν και ξαναγεμίζουν τα δωμάτια ξενοδοχείων και καταλυμάτων στην πόλη των Ιωαννίνων, αλλά και στους ορεινούς προορισμούς του νομού, τις ημέρες των εορτών.

Η ποικιλομορφία του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και οι πολλαπλές επιλογές για τους επισκέπτες, καταστούν την περιοχή ως έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η πόλη των Ιωαννίνων, που έχει βάλει τα «γιορτινά» της, βρίσκεται στους κορυφαίους προορισμούς την περίοδο αυτή, κάτι που αποδεικνύεται από την παρουσία χιλιάδων επισκεπτών στους δρόμους της πόλης και στα δημοφιλή σημεία της, όπως η παραλίμνια περιοχή, το Νησί, το Κάστρο.

Οι πληρότητες άγγιξαν το απόλυτο για την περίοδο των Χριστουγέννων με τους ξενοδόχους, αλλά και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, καφέ –μπαρ, κέντρων διασκέδασης να εκφράζουν την ικανοποίησή τους, καθώς η τουριστική κίνηση αυξάνει και τους τζίρους.

Αυτό επεσήμαναν πάντως σε δηλώσεις τους ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Στάθης Σιούτης και ο πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης, Καφέ-Μπαρ και συναφών επαγγελμάτων Χρήστος Τάτσης, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες την παραμονή των Χριστουγέννων, στην κεντρική πλατεία και στους πεζόδρομους, σε μια πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων που στηρίζουν φορείς του τουρισμού και του πολιτισμού, όπως η Λέσχη γαστρονομίας, το Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς, μεταξύ άλλων.

Η στολισμένη πόλη, τα μουσεία και άλλα σημεία ενδιαφέροντος, αλλά ακόμα και τα «έθιμα» των τελευταίων ετών, με το γλέντι να ξεκινά από νωρίς το μεσημέρι σε ολόκληρη την πόλη, συντελούν στην επιλογή των επισκεπτών από ολόκληρη τη χώρα.

Παράλληλα, τα πλεονεκτήματα της πόλης συνδυάζονται με τις εναλλακτικές δραστηριότητες που προσφέρουν οι ορεινοί προορισμοί, όπως το Μέτσοβο, το Ζαγόρι, τα Τζουμέρκα, που επίσης είδαν υψηλή κίνηση επισκεπτών αυτές τις ημέρες.

Και το ίδιο σκηνικό αναμένεται να επαναληφθεί τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, με τις κρατήσεις ήδη να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, αλλά και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, που αρκετοί θα «εκμεταλλευτούν» για μια απόδραση.

Γεωργία Χαλάτση
Ηπειρωτικός Αγών