Χρ. Μπουκώρος: Ορθή, τεκμηριωμένη και ολοκληρωμένη η παρέμβαση του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Καλώς δεν πήρε θέση για το Ιραν, είπε στο Ράδιο ΕΝΑ ο βουλευτής Μαγνησίας (ηχητικό)

 

Καλώς δεν πήρε θέση για το Ιραν, είπε στο Ράδιο ΕΝΑ ο βουλευτής Μαγνησίας (ηχητικό)

Θετικό πρόσημο στη συζήτηση και τις δηλώσεις Τράμπ και Μητσοτάκη βάζει ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Μπουκώρος, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη. Σημείωσε πως ο Πρωθυπουργός παρενέβη δύο φορές στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε κι έθιξε με τρόπο ορθό, τεκμηριωμένο και ολοκληρωμένο τα ζητήματα του μνημονίου Τουρκίας- Λιβύης και των F35, ενώ ο κ. Μπουκώρος χαρακτήρισε σωστή στη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη που δεν ενεπλάκη στο θέμα του Ιραν.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουκώρο ο Πρωθυπουργός έθεσε στη χθεσινή συνάντηση και συνέντευξη που δόθηκε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλτ Τράμπ τα δύο σημαντικά ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα και δεν είναι άλλα από το μνημόνιο συνεργασίας Τουρκίας- Λιβύης, αλλά και η αμυντική στήριξη με την έκφραση του ενδιαφέροντος της χώρας μας για τα F35.

Παράλληλα, ο Βουλευτής και με την ιδιότητα του δημοσιογράφου, έθεσε ακόμη ένα σημαντικό ζήτημα που αναδείχθηκε σύμφωνα με τον ίδιο, ότι η Ελλάδα δεν είναι μέρος του προβλήματος με το Ιράν, αλλά μέρος της λύσης, με τη σταθερότητα που προάγει στην περιοχή.

«Δεν είναι ώρα να λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Μητσοτάκης ήταν «γλάστρα» σ’ αυτή την συνέντευξη τύπου. Ο Μητσοτάκης δύο φορές που χρειάστηκε να κάνει παρέμβαση την έκανε με τρόπο ορθό, τεκμηριωμένο κι ολοκληρωμένο. Το να εμπλακεί και να απαντά στις ερωτήσεις που έκαναν στον Τράμπ για το Ιράν, αυτό θα μας καθιστούσε μέρος της προβληματικής εικόνας. Πολύ καλά έκανε και δεν ενεπλάκη στα του Ιράν», σχολίασε ο ίδιος, ο οποίος συμπλήρωσε πως δεν έπρεπε να δοθεί αυτή η συνέντευξη Τύπου, καθώς όλοι οι διαπιστευμένοι ξένοι δημοσιογράφοι ρωτούσαν για το Ιράν, μιας και ήταν η πρώτη συνάντηση του Προέδρου των ΗΠΑ με ξένο ηγέτη μετά την εκτέλεση του Σουλεϊμανί και τα όσα γίνονται στην περιοχή.

Για τις σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας

Ο κ. Μπουκώρος υπογράμμισε πως η χώρα μας είναι πιστός σύμμαχος των ΗΠΑ, ωστόσο ανέφερε σχετικά με τις σχέσεις Τραμπ- Ερντογάν πως » βεβαίως εγώ ακούω όλα αυτά για τις σχέσεις Τραμπ- Ερντογάν, για την Τουρκία που είναι αγαπημένο παιδί των ΗΠΑ, αλλά στη διπλωματία δεν ισχύει πάντα όσα λέγονται δημοσίως να εφαρμόζονται και στο πεδίο το διπλωματικό. Κρίνουμε με βάση τα όσα δημοσιοποιήθηκαν.

Εγώ άκουσα κάποιους υπουργούς που συμμετείχαν στη διευρυμένη σύσκεψη, που συμμετείχαν ο Πρόεδρος Τράμπ, ο πρωθυπουργός και πέντε υπουργοί από κάθε πλευρά να κάνουν δηλώσεις σήμερα το πρωί και να λένε ότι στη σύσκεψη σε όλα τα ζητήματα ο κ. Τραμπ πήρε το μέρος της Ελλάδος. Άλλο τι λέγεται δημοσίως, άλλο τι λέγεται πίσω από τις κλειστές πόρτες και άλλο τι εφαρμόζεται. Πρέπει να είμαστε φειδωλοί, να κρατάμε μικρό καλάθι και να μην τα λέμε όλα για τις συμφωνίες μας, για το τι δυνατότητες έχουμε κτλ. γιατί έτσι δίνουμε όπλα στους αντιπάλους μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι υπέρ της μυστικής διπλωματίας», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Με ενδιαφέρει η σύμμαχος ΗΠΑ

Τέλος, ο Βουλευτής Μαγνησίας σημείωσε πως η δήλωση Τράμπ ότι οι σχέσεις ΗΠΑ με την Ελλάδα διάγουν την καλύτερή τους εποχή, ήταν καλή για το ελληνοτουρκικό και τόνισε πως «δεν μας αφορούν οι προσωπικές φιλίες (εννοεί Τράμπ- Ερντογάν) μας αφορούν οι θέσεις που λαμβάνει η σύμμαχος που λέγεται ΗΠΑ. Εγώ δεν βλέπω τα πρόσωπα, βλέπω τους εκπροσώπους των λαών, των κρατών. Αυτοί εκπροσωπούν μεγάλα έθνη τώρα, με αυτούς είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε και είμαστε υποχρεωμένοι και να σεβόμαστε τη βούληση των λαών τους» .

Ακούστε στην εφημερίδα Μαγνησία όλη τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Μπουκώρος στο Ράδιο ΕΝΑ Βόλου