H Αλεξανδρούπολη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες “Tokyo 2020”

Στις 16 Μαρτίου 2020 ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει την τιμή να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει την Ολυμπιακή Φλόγα για τους ΧΧΧΙΙ Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες “Tokyo 2020”, καθώς η Αλεξανδρούπολη έχει επιλεγεί από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ως σταθμός φιλοξενίας με Λαμπαδηδρομία, Τελετή Υποδοχής και Φιλοξενία αυτής

 

Στις 16 Μαρτίου 2020 ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει την τιμή να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει την Ολυμπιακή Φλόγα για τους ΧΧΧΙΙ Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες “Tokyo 2020”, καθώς η Αλεξανδρούπολη έχει επιλεγεί από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ως σταθμός φιλοξενίας με Λαμπαδηδρομία, Τελετή Υποδοχής και Φιλοξενία αυτής.

Δεδομένου του ιδιαίτερου συμβολισμού της Ολυμπιακής Φλόγας, η υποδοχή της είθισται να πραγματοποιείται με τιμές Αρχηγού Κράτους και αποτελεί πάντα αντικείμενο παγκοσμίου ενδιαφέροντος καθώς μεταδίδεται από εγχώρια και διεθνή ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Οι ενδιαφερόμενοι λαμπαδηδρόμοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη διοργάνωση «Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία» καταθέτοντας σχετική αίτηση στο γραφείο δημάρχου (Λ. Δημοκρατίας 306, 1ος όροφος) μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2020.

Οι συμμετέχοντες στη λαμπαδηδρομία πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Σύμφωνα με την Ε.Ο.Ε. προτεραιότητα έχουν:

- Οι Ολυμπιονίκες
- Οι διακριθέντες στον Αθλητισμό με σειρά προτεραιότητας διάκρισης (όπως Παγκόσμια- Ευρωπαϊκά- Πανελλήνια Πρωταθλήματα κ.ο.κ.)
- Οι διακεκριμένοι στις Τέχνες, στα Γράμματα και στην κοινωνική προσφορά κ.ο.κ.
- Στις ανωτέρω ιδιότητες περιλαμβάνονται αθλητές ή άτομα που ανήκουν στις ομάδες με ειδικές δεξιότητες (ΑΜΕΑ).

Οι επιλεγέντες λαμπαδηδρόμοι οφείλουν να συμμετάσχουν με κάθε σεβασμό προς τους κανονισμούς που διέπουν την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία, τον Ολυμπιακό Χάρτη και τις αρχές του, ενώ αποκλείονται όσοι έχουν τιμωρηθεί για παραβίαση των κανονισμών περί ντόπινγκ ή έχουν καταδικαστεί για αδικήματα που δημιουργούν ασυμβίβαστα και κωλύματα κατά τη νομοθεσία.

Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να γνωρίζουν τους όρους συμμετοχής καθώς και τους κανονισμούς GDPR που διέπουν τη διοργάνωση και να συναινέσουν σε αυτούς κατά τη δήλωση συμμετοχής τους, όπως αυτοί ορίζονται στην επίσημη σελίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής https://www.hoc.gr/torchrelay/.

Γιώργος Πανταζίδης
Η Γνώμη της Θράκης