Ζάκυνθος: Τάξη στην ασυδοσία του Λαγανά ζητούν από τις αρχές οι επαγγελματίες

Έγγραφο με πρώτο αποδέκτη το Δήμαρχο του νησιού και υπουργεία

 

Έγγραφο με πρώτο αποδέκτη το Δήμαρχο του νησιού και υπουργεία

Το θέμα των μέτρων τάξης και αστυνόμευσης στην τουριστική περιοχή του Λαγανά θίγουν επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται κάθε καλοκαίρι και ζητούν από τις τοπικές αρχές να ασχοληθούν σοβαρά με τα γνωστά προβλήματα που υπάρχουν.

Το σχετικό έγγραφο έχει σταλεί στις τοπικές αρχές αλλά και σε υπηρεσίες και σε υπουργεία, ενώ πρώτος αποδέκτης του είναι ο Δήμαρχος του νησιού.

Καταγγέλλεται ο αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων

Μάλιστα το γεγονός ότι έχει κλείσει το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής φαίνεται να είναι επιβαρυντικό της κατάστασης, αν και στο έγγραφο οι επαγγελματίες αναφέρονται στις συνολικότερες ευθύνες της αστυνομίας.

Η πέντε σελίδων επιστολή που έχει σταλεί ακόμα και στην πρωτεύουσα, περιγράφει τη ζωή στον τουριστικό Λαγανά και μάλιστα με πολύ αναλυτικό τρόπο, γίνεται αναφορά σε διάφορες επιχειρήσεις που με τρόπους όχι πάντα νόμιμους λειτουργούν εκεί το καλοκαίρι προσελκύοντας πελάτες, καθώς επίσης γίνεται αναφορά στους υγειονομικούς όρους λειτουργίας των καταστημάτων.

Η ηχορρύπανση, οι κλοπές από τους αθίγγανους, η άγρα πελατών και τα λαθραία εισιτήρια θίγονται στο έγγραφο

Μεταξύ των θεμάτων που θίγονται είναι και η ηχορρύπανση η οποία ως γνωστόν ταλαιπωρεί κατοίκους και ξενοδόχους αλλά και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ο θόρυβος τις νυχτερινές και μεταμεσονύχτιες ώρες υποβαθμίζει τη διαμονή των επισκεπτών που δεν μπορούν να μείνουν στα δωμάτιά τους.

Οι κλοπές που γίνονται από τους αθίγγανους είναι ένα ακόμα σοβαρό θέμα αφού αναμένουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες για να επιτεθούν σε μεθυσμένους τουρίστες και να τους πάρουν πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα κλπ.

Τέλος ζητούν να εναρμονιστούν όλοι με τη νομοθεσία.

Αγγελική Ξενόφου
Ερμής Ζακύνθου