Ρόδος: Αισιόδοξος για τη σεζόν ο πρόεδρος των πρακτόρων

Εκτιμά ότι θα κυμανθεί στα επίπεδα του 2019

 

Εκτιμά ότι θα κυμανθεί στα επίπεδα του 2019

Αισιόδοξος για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής περιόδου είναι ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων της Ρόδου Κώστας Κατσίβας, ο οποίος εκτιμά ότι το τουριστικό ρεύμα θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Μάλιστα οι επαγγελματίες του χώρου διακατέχονται, όπως είπε, από μία συγκρατημένη αισιοδοξία, ενώ τόνισε ότι αεροπλάνα υπάρχουν για να καλύψουν τα κενά του Thomas Cook αρκεί να θέλουν οι υπόλοιποι τουρ οπερέιτορς να τα δρομολογήσουν. «Για την καινούρια σεζόν προβλέπω ότι τα πράγματα θα είναι φυσιολογικά. Δε βλέπω ούτε πολλές απώλειες ούτε πολλές αυξήσεις. Δε βλέπω να υπάρχει κάτι ανησυχητικό. Τα κενά του Thomas Cook θα καλυφθούν καθώς έχουν πάρει τις πτήσεις, άλλες εταιρείες. Οπότε ένα μικρό μέρος που λείπει, θα καλυφθούν από άλλες χώρες. Για τα slots δεν έχουν ακόμη τίποτα αλλά θα τα πάρουμε εντός των ημερών. Με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροποριας που μίλησα ενημερώθηκε ότι δεν είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι είναι λίγο πιο κάτω αλλά πιστεύω ότι σιγά -σιγά θα ανέβουν» δήλωσε ο κ. Κατσίβας ο οποίος έκανε παράλληλα γνωστό ότι δεν έχουν βγει ακόμη τα early bookings, κάτι που θα γίνει στο τέλος του μήνα και τότε θα ξέρουμε και θα έχουμε μία καλύτερη εικόνα.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι στην έκθεση του Βερολίνου θα ξέρουμε πώς θα πάει η σεζόν φέτος λέγοντας και τα εξής: «Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά, με τους ανθρώπους που μιλάω αυτό φαίνεται όπως επίσης και με τους επαγγελματίες καθώς τα πράγματα δείχνουν ότι υπάρχει μία συγκρατημένη αισιοδοξία και ότι θα είμαστε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Σε ό,τι αφορά την Αγγλική αγορά, υπάρχει μία τάση να πηγαίνουν οι Άγγλοι σε μικρότερα γραφεία και μάλιστα στα ιντερνετικά αλλά οι υπόλοιπες χώρες κινούνται φυσιολογικά. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε τέτοια πτώση από κάποια χώρα που θα μας δημιουργήσει πρόβλημα». Ερωτηθείς τέλος για το αν υπάρχει προβληματισμός με την εξεύρεση αεροπλάνων δήλωσε τα εξής: «δεν υπάρχει προβληματισμός με την έλλειψη αεροπλάνων. Αεροπλάνα υπάρχουν όπως και εταιρείες, καθώς αυτά που έφυγαν από τον Thomas Cook τα πήραν κάποιοι άλλοι καθώς είναι μέσω leasing και είναι εύκολες λύσεις αυτές για τους τουρ οπερέιτορς αρκεί να θέλουν».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Τουριστικών Πρακτόρων, όσον αφορά το θαλάσσιο τουρισμό εκεί πάει καλύτερα η Ρόδος, όπως είπε χαρακτηριστικά, και πιθανόν να έχουμε και περισσότερες προσεγγίσεις, όπως πρόσθεσε.

Η Ροδιακή