Η Κέρκυρα φθηνότερη για τους Βρετανούς το 2020

Φθηνότερη κατά 21% είναι η Κέρκυρα για τους Βρετανούς τουρίστες αυτή τη χρονιά, όπως προκύπτει από την έρευνα Holiday Money Report του Post Office Travel Money, που ανέλυσε το καλάθι βασικών εξόδων των τουριστών σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς

 

Φθηνότερη κατά 21% είναι η Κέρκυρα για τους Βρετανούς τουρίστες αυτή τη χρονιά, όπως προκύπτει από την έρευνα Holiday Money Report του Post Office Travel Money, που ανέλυσε το καλάθι βασικών εξόδων των τουριστών σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Η έρευνα του Post Office barometer ,βασίζεται στις τιμές 8 σημαντικών προϊόντων που αγοράζουν οι Βρετανοί τουρίστες στον προορισμό διακοπών. Πιο συγκεκριμένα, το συνολικό κόστος σε κάθε προορισμό για υπηρεσίες και προϊόντα όπως ένα βραδινό δείπνο τριών πιάτων για δύο με κρασί, ένα ποτήρι μπύρα, ένα ποτήρι κρασί, ένα κουτάκι κόκα κόλα, ένα μεγάλο μπουκάλι νερό, ένα ποτήρι καφέ, αντηλιακό και απωθητικό εντόμων.

Σύμφωνα με την έρευνα στην Κέρκυρα το κόστος αυτί το 2020 θα διαμορφωθεί στις 75,91 λίρες, έναντι 96,06 λιρών το 2019. Το Βαρόμετρο για τα έξοδα παραμονής στο Παγκόσμιο Ταχυδρομείο (Post Office Worldwide Barometer Costs Barometer) καταρτίστηκε με τη βοήθεια των εθνικών και περιφερειακών τουριστικών Υπηρεσιών. Στο μεταξύ το υπουργείο Τουρισμού προχωράει στη συγκρότηση ομάδας εργασίας για τον σχεδιασμό του οδικού χάρτη με στόχο τη δημιουργία Εθνικού Παρατηρητηρίου για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη μετά τη σχετική υπογραφή χθες από τον υπουργό, Χάρη Θεοχάρη.

Τι είναι το Post Office Travel Money

Είναι το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό δίκτυο λιανικής πώλησης στο Ηνωμένο Βασίλειο με πάνω από 11.500 καταστήματα, το 97% των οποίων διοικείται από συνεργάτες λιανικής πώλησης σε πρακτορείο ή βάση franchise. Το Post Office προσφέρει πάνω από 170 διαφορετικά προϊόντα και υπηρεσίες, που καλύπτουν χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, όπως αποταμιεύσεις, δάνεια, ασφάλειες, στεγαστικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες. κυβερνητικές υπηρεσίες · ευρυζωνικό και οικιακό τηλέφωνο, εξαγορά συναλλάγματος, ταξειδιωτικές ασφαλίσεις, ταχυδρομικές υπηρεσίες κ.α. Οι εβδομαδιαίες επισκέψεις πελατών ξεπερνούν τα 16 εκατομμύρια, με τις συναλλαγές τους να προσεγγίζουν τα 47 εκατομμύρια την εβδομάδα. Για πολλούς Βρετανούς το Post Office, εξακολουθεί να αποτελεί σημαντική πηγή κοινωνικής αλληλεπίδρασης των πελατών του και παρέχει σημαντική πρόσβαση στις βασικές ανάγκες τους. Οι ταχυδρομικοί διευθυντές σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο προσφέρουν κάτι περισσότερο από ένα φάσμα υπηρεσιών, σε πολλές περιπτώσεις αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της τοπικής τους κοινότητας, επηρεάζοντας σημαντικά την κοινωνία στις πόλεις και τα χωριά τους.

Η έρευνα

Η έρευνα Post Office Travel Money διαπίστωσε ότι οι παραθεριστές μπορούν να περιμένουν να πληρώσουν λιγότερα για γεύματα, ποτά και άλλα τουριστικά είδη σε πολλά από τα δημοφιλέστερα θέρετρα και πόλεις του κόσμου. Το 14ο ετήσιο Παγκόσμιο Βαρόμετρο Κόστους Διακοπών διαπίστωσε ότι οι τιμές έχουν μειωθεί σε πάνω από τα τρία τέταρτα των εξεταζόμενων προορισμών. Η Κέρκυρα μάλιστα σημειώνει τη μεγαλύτερη μείωση δημοφιλών προορισμών των Βρετανών στην Ευρώπη σε σχέση με πέρυσι, όσον αφορά το κόστος των βασικών προϊόντων που αγοράζουν οι τουρίστες στις διακοπές, το οποίο διαμορφώνεται στις 75,91 λίρες. Έτσι έφτασε στη θέση 16 των φθηνότερων προορισμών έναντι της 21ης (96,06 λίρες)που κατείχε στη περυσινή αντίστοιχη κατάταξη. Οι υψηλότερες τιμές εντοπίζονται στις Σεϋχέλλες, όπου το καλάθι κοστίζει 165,10 λίρες.

Οι 20 φθηνότεροι προορισμοί για το 2020 είναι:

1.Σάνι Μπιτς, Βουλγαρία – 30,68 £.

2. Μαρμαρίς, Τουρκία – 44,15 £.

3. Τόκιο, Ιαπωνία – 48,21 £.

4. Αλγκάρβε, Πορτογαλία – 49,87 £.

5. Κόστα ντελ Σολ, Ισπανία – 53,16 £.

6. Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική – 59.39 £.

7. Hoi An, Βιετνάμ – 59,49 £.

8. Μπαλί, Ινδονησία – 61,43 £.

9. Πράγα, Τσεχία – £ 63.02

10. Πάφος, Κύπρος – £ 63.22

11. Sliema, Μάλτα – 66,72 £.

12. Μομπάσα, Κένυα – 66,95 £.

13. Κολόμπο, Σρι Λάνκα – 68,39 £.

14. Άγιος Ιωάννης, Αντίγκουα – 70,51 £.

15. Ορλάντο, ΗΠΑ – £ 75.25

16. Κέρκυρα, Ελλάδα – 75,91 £.

17. Βουδαπέστη, Ουγγαρία – 78,49 £.

18. Porec, Κροατία – 79,43 £.

19. Κανκούν, Μεξικό – 83,69 £.

20. Νίκαια, Γαλλία – 89,31 £.

Στα σκαριά Εθνικό Παρατηρητήριο Τουρισμού

Στη συγκρότηση ομάδας εργασίας για τον σχεδιασμό του οδικού χάρτη με στόχο τη δημιουργία Εθνικού Παρατηρητηρίου για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη προχωρά το υπουργείο Τουρισμού, μετά τη σχετική υπογραφή χθες από τον υπουργό, Χάρη Θεοχάρη.

Έργο της ομάδας εργασίας, η οποία θα αποτελείται από επτά υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Τουρισμού, από ειδικούς και καθηγητές Πανεπιστημίου, θα είναι:

1. Η αποτύπωση της διεθνούς εμπειρίας αναφορικά με το πλαίσιο ανάπτυξης του Συστήματος Δεικτών Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης.
2. Η κατάθεση πρότασης για τη δημιουργία συστήματος καταγραφής και πληροφόρησης με βάση δευτερογενή δεδομένα και δείκτες που θα αποτυπώνουν τα βασικά τουριστικά μεγέθη και τη διαχρονική εξέλιξή τους.
3. Η καταγραφή και η διερεύνηση τουριστικών και άλλων δεδομένων, που θα επιτρέπουν την ανάλυση τάσεων σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, ώστε να είναι εφικτή η έγκαιρη λήψη αποτελεσματικών αποφάσεων διαχείρισης και προβολής του προορισμού «Ελλάδα» σε εθνικό και σε περιφερειακό επίπεδο.
4. Η εκπόνηση σχεδίου για τον εντοπισμό των περιοχών που πληρούν τα κριτήρια για τη δημιουργία χωρικών Παρατηρητηρίων σύμφωνα με τη μεθοδολογία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για τα Παρατηρητήρια του Βιώσιμου Τουρισμού.
5. Η διατύπωση ενδεικτικών προτάσεων και κατευθύνσεων για την υλοποίηση του οδικού χάρτη δημιουργίας συστημάτων πληροφόρησης με στόχο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και το μετασχηματισμό των τουριστικών προορισμών της χώρας.

Με βάση τον σχεδιασμό που έχει γίνει, η ομάδα εργασίας θα έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της έως τις 28 Φεβρουαρίου για τις τέσσερις από τις πέντε δράσεις και έως τις 13 Απριλίου για την τελευταία.

Η Κέρκυρα Σήμερα