«Νεκρώνει» την Τετάρτη η Λέσβος

Προετοιμάζεται ηχηρό μήνυμα από τα νησιά για το μεταναστευτικό

 

Προετοιμάζεται ηχηρό μήνυμα από τα νησιά για το μεταναστευτικό

Οριστικοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα οι οργανωτικές λεπτομέρειες της μεγάλης διήμερης κινητοποίησης που θα πραγματοποιηθεί στα τρία μεγάλα νησιά του Β. Αιγαίου που πλήττονται από τη μεταναστευτική κρίση την Τετάρτη και την Πέμπτη 22 και 23 του μήνα, σε διευρυμένη σύσκεψη των φορέων και της Περιφέρειας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αρκετοί από τους συμμετέχοντες, αναφέρθηκαν στην αρνητική συγκυρία, διενέργειας την ίδια μέρα, της πρώτης ψηφοφορίας στη βουλή για την εκλογή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως αναφέρθηκε την ημέρα εκείνη, πιθανόν τα φώτα της δημοσιότητας θα είναι στραμμένα στην εκλογή της πρώτης γυναίκας Προέδρου και τα Μέσα Ενημέρωσης των Αθηνών ελάχιστα θα ασχοληθούν με τις κινητοποιήσεις των νησιωτών.

Κλειστά την Τετάρτη

Τα καταστήματα και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις των νησιών μας θα παραμείνουν κλειστές την πρώτη ημέρα της απεργίας δηλαδή την Τετάρτη όπου θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο των τριών πρωτευουσών. Εκείνη την ημέρα αναμένεται να νεκρώσει όλη η αγορά, ενώ θα κλείσουν τα ιατρεία, τα φαρμακεία, τα δικηγορικά γραφεία, τα πρατήρια καυσίμων, ενώ θα γίνει προσπάθεια για κλείσιμο των πολυκαταστημάτων και των Τραπεζών. Στην απεργία θα συμμετέχουν τα ταξί και τα Υπεραστικά Λεωφορεία.

Στόχος να κλείσουν και τα σχολεία

Τη Δευτέρα θα υπάρξει συνάντηση με τα δεκαπενταμελή των Γυμνασίων και των Λυκείων του νησιού μας, προκειμένου τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Στην απεργία υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής και των Δημοσίων Υπαλλήλων με στάση εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Στη Μυτιλήνη η συγκέντρωση έχει προγραμματισθεί για τις 12 το μεσημέρι, έξω από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Σε περίπτωση κακοκαιρίας και βροχής, η εκδήλωση θα γίνει μέσα στο Θέατρο.

Την Πέμπτη στην Αθήνα

Την Πέμπτη οι φορείς των νησιών μας, κυρίως οι εκπρόσωποι των Δήμων και της Περιφέρειας, θα μεταβούν στην Αθήνα προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα στο Υπουργείο Εσωτερικών και αν είναι δυνατόν θα επιδιώξουν συνάντηση και με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Την ίδια μέρα στα νησιά θα παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες των Δήμων και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ενώ θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις και πιθανόν καταλήψεις κτιρίων. Την Πέμπτη τα καταστήματα και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις του νησιού μας θα λειτουργήσουν κανονικά.

Εμπρός Μυτιλήνης