Τοποθετήθηκε δασκάλα στην Ερείκουσα! Άνοιξε το σχολείο για πρώτη φορά από το 2017 (βίντεο και εικόνες)

Μεγάλη μέρα σήμερα για την ακριτική Ερείκουσα, καθώς το κουδούνι του δημοτικού σχολείου ήχησε για πρώτη φορά απο το 2017

 

Μεγάλη μέρα σήμερα για την ακριτική Ερείκουσα, καθώς το κουδούνι του δημοτικού σχολείου ήχησε για πρώτη φορά απο το 2017.

Η τοποθέτηση εκπαιδευτικού και συγκεκριμένα δασκάλας στο νησί είναι γεγονός και έτσι οι ακρίτες μας θα έχουν απο σήμερα το αυτονόητο, δηλαδή το δικαίωμα στη μόρφωση.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε αγιασμός παρουσία του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κέρκυρας , Χρήστου Άνθη. Μάλιστα ο κ.Άνθης εκ μέρους και του Περιφερειακού Διευθυντή Ιονίων Νήσων Πέτρου Αγγελόπουλου , προσέφερε στα δυο παιδιά σχολικές τσάντες καθώς και ένα συμβολικό δώρο στη δασκάλα.

Το δημοτικό σχολείο στην Ερείκουσα είχε κλείσει το 2017 και είναι πλέον το μοναδικό σχολείο που λειτουργεί στα Διαπόντια Νησιά…

Απο τη στιγμή που εκδηλώθηκε το σχετικό ενδιαφέρον απο την εκπαιδευτικό να ζήσει στο νησί με την οικογένειά της, έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια απο τις αρμόδιες αρχές για να λειτουργήσει επιτέλους το δημοτικό σχολείο στην Ερείκουσα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες στην εφημερίδα Η Κέρκυρα Σήμερα