Δεν πτοείται ο πατέρας της Μελίνας Παρασκάκη: Όταν τελειώσουν οι αναβολές, θα αποδοθεί Δικαιοσύνη

Συνήγοροι υπεράσπισης: “Η εντολέας μας ακολούθησε το πρωτόκολλο”

 

Συνήγοροι υπεράσπισης: “Η εντολέας μας ακολούθησε το πρωτόκολλο”

Με απογοήτευση άκουσαν τη νέα αναβολή της υπόθεσής τους για τις 17 Σεπτεμβρίου οι γονείς της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, η οποία «έσβησε» μετά από επέμβαση για «κρεατάκια» στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Τέσσερα και πλέον χρόνια εξακολουθούν να ζητούν απαντήσεις για το τι έφταιξε και έχασαν το κοριτσάκι τους. Η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος (παραπέμπεται για ανθρωποκτονία από αμέλεια) δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης της γιατρού, Αλεξάνδρα Σπανάκη και Γιώργος Στειακάκης, ζήτησαν αναβολή καθώς η εντολέας τους νοσηλεύεται. Όπως ενημέρωσαν το δικαστήριο, προσκομίζοντας σχετικό έγγραφο, λόγω άρσης βάρους υπέστη ισχυοσφυαλγία με σοβαρές νευρολογικές επιπτώσεις.

Ο Μανόλης Παρασκάκης, πατέρας της Μελίνας, παρά τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία, δεν χάνει, όπως λέει, την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη. Διαμηνύει ότι όσος καιρός και αν περάσει, το θέμα δεν θα ξεχαστεί.

Αναγνωρίζει ότι η κατηγορούμενη έχει έννομο δικαίωμα για την αναβολή, ξέρει όμως ότι η δίκη στο τέλος θα γίνει. Προσδοκά μόνο να δικαιωθεί η μνήμη του παιδιού του. Παράλληλα εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του για την αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης επανέλαβαν τη θέση της εντολέως τους ότι ενήργησε με τον επιστημονικά ενδεδειγμένο τρόπο, ακολουθώντας το πρωτόκολλο, και ότι δεν υπήρξε ιατρικό σφάλμα.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής, Αντώνης Δαμανάκης και Γιώργος Κοκοσάλης, υπογράμμισαν για μία ακόμα φορά την εμπιστοσύνη της οικογένειας στη Δικαιοσύνη. «Να είστε σίγουροι ότι όταν έρθει η ώρα της κρίσεως, θα αποδοθεί Δικαιοσύνη» τόνισαν.

Τέλος, η ιατροδικαστής-τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας κ. Ελπίδα Σπανουδάκη ανέφερε ότι περιμένουν δικαίωση καθώς έχουν περάσει αρκετά χρόνια από το περιστατικό. «Ελπίζουμε την επόμενη φορά να γίνει το δικαστήριο».

Πατρίς Ηρακλείου