Κάλεσμα μάχης της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης ενάντια στο νέο Ασφαλιστικό

Ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη, ενόψει της κατάθεσης του νέου ασφαλιστικού

 

Ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη, ενόψει της κατάθεσης του νέου ασφαλιστικού

Κάλεσμα σε νέους αγώνες, ώστε να αποτραπεί η ψήφιση του νέου Ασφαλιστικού, που θεωρούν ότι ολοκληρώνει το καταστροφικό έργο του νόμου Κατρούγκαλου, κάνει η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης.

Για αυτό θα πραγματοποιήσει ενημερωτική εκδήλωση με ομιλητή τον κ. Βασίλη Πολυμερόπουλο, μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και καλεί τα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία και τα μέλη τους, να συμμετέχουν προκειμένου να ενημερωθούν για το σχέδιο νόμου που προωθεί η Κυβέρνηση καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στις 17:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, Τέρμα Ολύμπου (πλησίον των Στρατοπέδων).

Συνέχιση των μνημονιακών νόμων

Το νέο νομοσχέδιο, σημείωσε ο ΓΓ του νομαρχιακού τμήματος Ροδόπης της ΑΔΕΔΥ κ. Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, αποτελεί τη συνέχιση των γνωστών μνημονιακών αντιασφαλιστικών νόμων, που είχαν τη συνέπεια τη μείωση των συντάξεων από 20 έως και 60%.

«Έτσι αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν τήρησε τις προεκλογικές της υποσχέσεις για την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, αλλά αντίθετα τον εφαρμόζει πλήρως και τον ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο» ανέφερε.

Οι όποιες θετικές παρεμβάσεις αφορούν τα ποσοστά αναπλήρωσης μετά τα 30 χρόνια υπηρεσίας, κατ’ εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ, με την επιστροφή ενός ελάχιστου ποσού, όμως δεν αναπληρώνουν τις τεράστιες μειώσεις που είχαν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε, επιλέγει να «λύσει» για τα επόμενα 50 χρόνια μια και καλή το ασφαλιστικό, παγιώνοντας με τον Νόμο που φέρνει για ψήφιση τις μνημονιακές περικοπές όλων των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων, καταδικάζοντας έτσι τους συνταξιούχους της χώρας μας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση στο διηνεκές.

«Απέναντι σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το νομοσχέδιο οφείλουμε να αντιδράσουμε. Η κοινωνική ασφάλιση αφορά, συνολικά, τη ζωή των εργαζομένων, τον κόπο και τον μόχθο ολόκληρου του εργασιακού τους βίου και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να την λεηλατήσει. Γι’ αυτό και ο μόνος δρόμος που μας απομένει για να ανατρέψουμε τις νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις είναι ο δρόμος του αγώνα» υπογράμμισε ο ΓΓ της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης.

Περεταίρω ο κ. Τριανταφυλλόπουλος εξέφρασε την άποψη πως το «πλιάτσικο» όπως το χαρακτήρισε, που έγινε στα ασφαλιστικά ταμεία όλων των εργαζομένων, καλύπτεται με αναφορές στα δημογραφικά ζητήματα και τις χαμηλές εισφορές. «Όμως η υφαρπαγή του πλούτου των ασφαλιστικών ταμείων που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια δεν παραγράφεται και δεν ξεχνιέται από κανένα» κατέληξε.

Ταφόπλακα σε οτιδήποτε δημόσιο

Από την πλευρά της το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ροδόπης κ. Δήμητρα Ηλιάκη σημείωσε πως το νέο Αντιασφαλιστικό είναι στην ουσία ένα βήμα πριν από το τέλος για όλους τους εργαζόμενους, γιατί εισάγει τους τρείς πυλώνες: ο πρώτος πυλώνας με μια εθνική σύνταξη πάρα πολύ μικρή, ο δεύτερος στην ουσία βάζει τον εργαζόμενο να πληρώνει και να παίρνει μετά χωρίς τόκους αυτά που έχει δώσει, και ο τρίτος εισάγει την ιδιωτική ασφάλιση.

«Αυτό που κάνει η κυβέρνηση με τα ιδιωτικά κολέγια, αυτό που θα κάνει με την ασφάλιση και που θα κάνει με τα νοσοκομεία αύριο μεθαύριο, στην ουσία θα βάλει ταφόπλακα σε οτιδήποτε δημόσιο» σημείωσε, τονίζοντας πως αν δεν ξεσηκωθούν τώρα, τότε αργότερα θα είναι αργά.

Τα ποσά που προβλέπει ο προϋπολογισμός, δείχνει μείωση, όχι αύξηση των συντάξεων, για αυτό και τόνισε πως οι ιδιωτικοποιήσεις των κοινωνικών αγαθών θα πρέπει να σταματήσουν, γιατί η σύνταξη και η ασφάλεια είναι πολύτιμη για όλους.

«Τα κατάφεραν οι προηγούμενοι από εμάς, πρέπει να τα παραδώσουμε στους επόμενους» σημείωσε, και να υπάρξει σεβασμός στον εργαζόμενο που έχτισε αυτό το κράτος.

Παρατηρητής της Θράκης