Αποκλειστικό: Ο Γ. Χάρος λύνει τη σιωπή του στην «Ημέρα» για την πώληση στα ορεινά Ζακύνθου - Οι αντιδράσεις

Ο Γ. Χάρος λύνει τη σιωμπή του στην «Ημέρα» - Επιστολή-απάντηση για την πωληθείσα έκταση - Ο Μητροπολίτης Δωδώνης απαντά: «Εμφανίστηκε μετά από έξι χρόνια Ένοχης Σιωπής» - Πρωτοβουλία Κατοίκων: «Ο υπουργός να δει πρώτα τι έχει πουληθεί και μετά να κάνει δηλώσεις»

 

Ο Γ. Χάρος λύνει τη σιωμπή του στην «Ημέρα» - Επιστολή-απάντηση για την πωληθείσα έκταση - Ο Μητροπολίτης Δωδώνης απαντά: «Εμφανίστηκε μετά από έξι χρόνια Ένοχης Σιωπής» - Πρωτοβουλία Κατοίκων: «Ο υπουργός να δει πρώτα τι έχει πουληθεί και μετά να κάνει δηλώσεις»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της αγοραπωλησίας στα ορεινά. Μετά την κινητοποίηση των κατοίκων, το απόγευμα της Τετάρτης και τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδη στο ΙΟΝΙΑΝ, ο Γ. Χάρος με επιστολή του στην «ΗΜΕΡΑ», λύνει τη σιωπή του και απαντά σε δηλώσεις και ανακοινώσεις για την πωληθείσα έκταση.

Στην επιστολή του κάνει αναφορά στην πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείo Σ.Ν. Σαγιάς και Συνεργάτες, που εκπροσωπεί την εταιρεία που ανήκει στον επενδυτικό οργανισμό του κράτους του Κατάρ Al Rayyan Project Management Gr και συγκεκριμένα στις διευκρινίσεις που είχε κάνει για την πωληθείσα έκταση, ενώ στρέφεται και κατά του Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου.

Η επιστολή

Αθήνα 6/2/2020
Προς εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ»
Απάντηση Γεωργίου Χάρου

Κύριε Διευθυντά,
Η αγοράστρια εταιρεία AL RAYAN GREECE 100% θυγατρική του κράτους του Κατάρ εξέδωσε δελτίο τύπου και διευκρίνισε τα εξής:
Α. «Η συνολική περιοχή του Ναυαγίου ουδέποτε υπήρξε εντός της πωληθείσας έκτασης όπως ψευδώς διαδίδουν διάφοροι…»
Β. «Καμιά ιδιοκτησία ιδιώτη κατοίκου της περιοχής δεν θα περιλαμβάνεται…»
Γ. «Η εταιρεία εκπονεί στρατηγικό επενδυτικό σχέδιο…»
Τα ανωτέρω δημοσιεύτηκαν. Δεν τα επαναλαμβάνω! Επομένως προς τι η διαμαρτυρία ορισμένων ιδιωτών κατοίκων; Γνωρίζουν ότι έχουν εξαιρεθεί από το αναμορφωμένο τοπογραφικό. Δεν θίγεται κανενός η περιουσία!
Επαναλαμβάνω και εγώ για πολλοστή φορά ότι το πλάτωμα του Ναυαγίου συνολικά είναι και ήταν εκτός αγοραπωλησίας. Ας τελειώνει πλέον αυτό το παραμύθι από κάποιους, για λόγους εντυπώσεων. Πολύ πριν την αγοραπωλησία, τα έτη 2010 έως 2012, πολύ πριν την αγοραπωλησία, σε ανύποπτο χρόνο, ο τότε Πρόεδρος της κοινότητας Αναφωνήτριας Σπύρος Κοτσίρης και μάλιστα ενώπιον μαρτύρων, μου υποδείκνυε και με διαβεβαίωνε ότι όλη η επίδικη σήμερα έκταση με όρια ανήκει στους προκατόχους μου «ΦΛΑΜΠΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ».
Αυτός ο κύριος σήμερα ηγείται και παρασύρει όσους ολίγους διαμαρτύρονται κατά της επένδυσης. Παρακολουθώ τις συνεχείς, κατά καιρούς, δηλώσεις του τέως Μητροπολίτη.
Πού είναι επιτέλους αυτοί οι περίφημοι «αδιαμφισβήτητοι κώδικες»;; Αν είχε θα τους είχε δείξει. Φαίνεται πλέον ότι δεν έχει. Τελευταία ανακάλυψε νέα στοιχεία όπως διαβάζω!!! Ας φέρει πρώτα τα παλιά. Κάθε λίγο και λιγάκι όλο και με κάποιον τα βάζει. Με όλους τους δημάρχους των ορεινών, πρώην δημάρχους, δασάρχες, δημοσιογράφους, υπουργούς πρώην και νυν, δημοτικούς συμβούλους, ιεράρχες, κλπ κλπ.
Τώρα επανέρχεται με δηλώσεις εις βάρος μου. Του είχα κάνει αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση. Την απέσυρα κατόπιν πιέσεως του συνηγόρου του. Ας το ξανασκεφτεί και ας ηρεμήσει.
Στο δικαστήριο προσκόμισα όχι ΜΟΝΟ ΕΝΑ, πλείστα (δεκάδες) έγγραφα που αποδεικνύουν την ιδιοκτησία μου.

Με εκτίμηση
Γ. Χάρος

Νέες αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις του Αδ. Γεωργιάδη στο ΙΟΝΙΑΝ

Οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδ. Γεωργιάδη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΙΟΝΙΑΝ για την αγοραπωλησία, λίγο μετά την κινητοποίηση των κατοίκων των ορεινών το βράδυ της Τετάρτης, ήταν η αφορμή για να προκληθούν νέες αντιδράσεις…

«Θέλει η Ζάκυνθος μία μεγάλη επένδυση ή δεν θέλει»

Ο κ. Γεωργιάδης είχε τονίσει στη συνέντευξή του ότι τέτοιου είδους επενδύσεις είναι σημαντικές για τον τόπο και επεσήμανε ότι οι έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας αποτρέπουν κάθε δυνητικό επενδυτή να προχωρήσει σε επιχειρηματικές κινήσεις στο νησί. «Η πλευρά του Κατάρ πιστεύει ότι έχει δίκιο, αλλά είναι απολύτως πρόθυμη εάν τα δικαστήρια αποφασίσουν διαφορετικά και δικαιώσουν κάποιους από τους διεκδικητές για τις ιδιοκτησίες τους να αποδώσει αμέσως πίσω τις περιουσίες τους. Δεν έχουν καμία διάθεση να πάρουν περιουσία κάποιου που δεν τους ανήκει. Η άποψη τους είναι ότι εφόσον βγει η δικαστική απόφαση θα την τηρήσουν απαρέγκλιτα. Ο σεβασμός πάντα υπάρχει, αλλά υπάρχει και το δημόσιο συμφέρον. Το δημόσιο συμφέρον δεν ανήκει μόνο στην εκάστοτε τοπική κοινωνία. Το δημόσιο συμφέρον ανήκει σε όλο τον ελληνικό λαό. Είναι δυνατόν να γίνει επένδυση χωρίς όρους και σεβασμό; Θέλει η Ζάκυνθος μία μεγάλη επένδυση ή δεν θέλει; Αν θέλει να μπει στον επενδυτικό χάρτη, δεν μπορεί να διώχνει τη μοναδική μεγάλη επένδυση που ήρθε στο νησί. Διότι όταν βλέπει άλλος δυνητικός επενδυτής ότι ο Εμίρης του Κατάρ ήρθε και δεν μπόρεσε μετά από τόσα χρόνια να κάνει ούτε στάνη, σιγά μην έρθει στη Ζάκυνθο. Δεν χάνεται μόνο η επένδυση του Εμίρη αλλά και οποιουδήποτε άλλου το σκεφτόταν. Δείτε που ήταν ο Ν. Μεσσηνίας πριν το Costa Navarino και που είναι σήμερα», είχε πει μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Επιστολή του Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου στην «ΗΜΕΡΑ»

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος μετά τη δημοσίευση της επιστολής του Γ. Χάρου, θέλησε να δώσει τη δική του απάντηση για ένα θέμα που «καίει» την τοπική κοινωνία. Μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης καλεί τους συντάκτες της επιστολής να προσέχουν που βάζουν την υπογραφή τους και τι λένε στα τηλέφωνα με Υπουργούς και Κρατικούς Λειτουργούς, ενώ τέλος τονίζει ότι αν υπάρχει σοβαρός επενδυτής, θα πρέπει να έρθει στο νησί, να φανερώσει τις προθέσεις του για να αποφασιστεί στη συνέχεια τι πρέπει να γίνει σύμφωνα με τους νόμους του κράτους.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΟ

Μετά από έξι (6) ολόκληρα χρόνια Ένοχης Σιωπής, εμφανίστηκε ο Χάρος!

Άρα, καλά πάνε τα πράγματα…

Με επιστολή του, σε τοπική εφημερίδα, μάς ενημερώνει, και πολύ καλά κάνει, για δύο σημαντικά πράγματα:

Πρώτον ότι δεν ξέρει ακόμα σε Ποιόν πούλησε και δεύτερον ότι ουδέποτε ήξερε που είναι η περιουσία που πούλησε (σάμπως ήτανε δική του για να ξέρει;)!

Ωστόσο, ας κρατήσουμε για τη συνέχεια την δημόσια Ομολογία του, για την «αναμόρφωση» του τοπογραφικού (Που είναι να το δούμε κι εμείς;). Φαίνεται πώς βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Με λίγη ακόμη προσπάθεια, σύντομα θα φτάσουμε στα 79 στρέμματα, όπως αναφέρεται και στο Τοπογραφικό του Αρχιτέκτονα- Μηχανικού Χαράλαμπου Ταλιάνη (Νοέμβρης 1989)!

Τέλος, και σε ότι με αφορά, επιθυμώ να ενημερώσω τους συντάκτες της επιστολής Χάρου, για τα κάτωθι:

Να προσέχουν πού βάζουν την υπογραφή τους και τι λένε στα τηλέφωνα με Υπουργούς και Κρατικούς Λειτουργούς (όπως δυστυχώς πληροφορηθήκαμε από εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας)

Τα παλιά και νέα αποδεικτικά στοιχεία, τα έχω ήδη παραδώσει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη Κατ’ επείγουσα Εισαγγελική Παραγγελία Ανάκρισης. Αν θέλουν ας πάνε από εκεί να τα πάρουν

Και τέλος,

Για την ολοκλήρωση του αποδεικτικού υλικού, με αγωνία αναμένω να μάθω τις λεπτομέρειες της επίσκεψης του Χάρου στο νεκροκρέβατο της Σοφίας Φλαμπουριάρη, στις 6 Απριλίου 1989, και στο θάλαμο 557 του Νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ!

Κλείνοντας, και με αφορμή όλα όσα ακούσθηκαν και γράφτηκαν πρόσφατα, επιθυμώ να γνωρίζετε ότι δεν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά με τον Χάρο.
Οφείλω, όμως, να στείλω ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση:

Αν υπάρχει σοβαρός επενδυτής και ενδιαφέρεται, πάρτε τον, ελάτε στη Ζάκυνθο, να μας πει τι θέλει και να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε, σύμφωνα με τους Νόμους του Κράτους!
Στραβά ξεκίνησε το πράγμα και δεν στρώνει!

Μετ’ Ευχών
Ο ΔΩΔΩΝΗΣ
ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Πρωτοβουλία Κατοίκων: «Ο υπουργός να δει πρώτα τι έχει πουληθεί και μετά να κάνει δηλώσεις»

Ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας των Κατοίκων των Ορεινών, Άκης Μποζίκης, κάλεσε τον υπουργό να μάθει πρώτα περισσότερα για τη συγκεκριμένη επένδυση και μετά να κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ. «Δεν μπορεί να συγκρίνει πράγματα που δεν συγκρίνονται, όπως το Costa Navarino, με την επένδυση στη Ζάκυνθο. Το Costa Navarino αγοράστηκε από πραγματικούς ιδιοκτήτες από τους ιδιοκτήτες της περιοχής. Εδώ δεν αγοράστηκε τίποτα και από κανέναν πραγματικό ιδιοκτήτη. Όλα κλάπηκαν το 2014 με ένα επιλήψιμο συμβόλαιο. Έξι χρόνια έχουμε δεινοπαθήσει και δίνουμε έναν αγώνα έντιμο και καθαρό. Θέλουμε να κρατήσουμε τις περιουσίες μας και την περιοχή μας ανοιχτή για τους Ζακυνθινούς και για τους επισκέπτες. Ο ζακυνθινός λαός είπε το μεγάλο ΟΧΙ στην κλοπή με την κινητοποίηση που έγινε. Δεν είπε όχι στις επενδύσεις. Καλό είναι να έρθει ο υπουργός, να του δείξουμε τι έχει πουληθεί, να σχηματίσει γνώμη και μετά να κάνει δηλώσεις. Στους υποστηρικτές της επένδυσης προτείνω να χαρίσουν την περιουσία του προγόνων τους για να φτιάξει ο καθένας ότι θέλει».

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα ο Δήμαρχος πρόκειται να συναντηθεί με εκπροσώπους του γραφείου του Εμίρη για το θέμα. Ο κ. Αρετάκης δήλωσε ότι πρόκειται να τους αναπτύξει τις θέσεις της τοπικής κοινωνίας. Ενώ επίσης, έχει επισημάνει αρκετές φορές ότι θα πρέπει οι κάτοικοι του νησιού να ενημερωθούν πλήρως για το επενδυτικό σχέδιο. «Πιστεύω ότι θα καταλάβουν και θα αντιληφθούν ότι το συμφέρον το δικό τους πρέπει να συμπίπτει με το συμφέρον των κατοίκων της ορεινής περιοχής. Αν δεν συμπίπτουν τα συμφέροντα, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει τέτοια επένδυση στην περιοχή μας», τόνισε ο Δήμαρχος.

Ημέρα Ζακύνθου