Ζάκυνθος: Κινητοποιούνται οι διαδικασίες για τη δημιουργία Φορέα για το «Ναυάγιο»

Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού

 

Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού

«Κρούσεις» σε όλους τους φορείς της Ζακύνθου, όπως είναι ο Δήμος και η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου έχει ήδη ξεκινήσει το Υπουργείο Τουρισμού που ζητά να υποβάλουν τις προτάσεις και τα υπομνήματα τους σχετικά με τη δημιουργία του Φορέα Διαχείρισης της περιοχής του Ναυαγίου.

Το προηγούμενο διάστημα έγιναν πολλές συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού και πλέον θα πρέπει να υπάρξουν αποφάσεις και πρωτοβουλίες ώστε ο σχεδιασμός να μην μείνει για ακόμη μια φορά στα λόγια.

Οι φορείς, σύμφωνα με πληροφορίες, καλούνται να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη διοίκηση του Φορέα, τους στόχους και τις αρμοδιότητες που θα έχει και άλλες πολλές παραμέτρους που αφορούν την σύσταση ενός τέτοιου φορέα.

Και καθώς υπάρχει και το πρότυπο του ΕΘΠΖ, καλό θα ήταν η σχετική εμπειρία να αξιοποιηθεί θετικά και να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος, κυρίως σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς στα όρια του Φορέα Διαχείρισης αλλά και τα όρια της αρμοδιότητας των συμμετεχόντων.

Όπως πληροφορούμαστε, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται ένας νέος κύκλος συζητήσεων και επαφών στο Υπουργείο που ελπίζουμε να μην συνεχίσουν για πολύ ακόμη, αλλά αντίθετα να δούμε και πράξεις.

Σε σχέση δε με την επίσκεψη του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά στη Ζάκυνθο για τη διαχείριση που αφορά ειδικά το Ναυάγιο, δε φαίνεται να υπάρχει κάτι επιβεβαιωμένο, τουλάχιστον προς το παρόν.

Ερμής Ζακύνθου