Πάτρα: Τριήμερη προθεσμία για να απολογηθεί πήρε η 27χρονη που άφησε το νεογέννητο μωρό της στην Πλαζ (βίντεο)

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία αλλά και το πανελλήνιο από το θάνατο ενός νεογέννητου κοριτσιού, το οποίο άφησε στην ακροθαλασσιά στην Πλαζ η 27χρονη μητέρα του, με αποτέλεσμα να πεθάνει

 

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία αλλά και το πανελλήνιο από το θάνατο ενός νεογέννητου κοριτσιού, το οποίο άφησε στην ακροθαλασσιά στην Πλαζ η 27χρονη μητέρα του, με αποτέλεσμα να πεθάνει.

Αυτο που συνέβη χθες το μεσημέρι στην παραλία της πλαζ στην Αγυιά, δεν το χωράει ανθρώπινος νους.

Το νεογέννητο κοριτσάκι, όπως εκτιμούν οι Διωκτικές Αρχές, το άφησαν στη θάλασσα, όπου έμελλε να βρει τραγικό θάνατο μόλις λίγα 24ωρα από τη γέννησή του.

Η ασύλληπτη ενέργεια έχει συγκλονίσει όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά και το πανελλήνιο.

Το άψυχο κορμάκι του βρέφους εντοπίστηκε τυχαία από περιπατητή που έκανε την βόλτα του στην παραλία της Πλαζ στην Αγυιά, λίγα μέτρα μετά από το κολυμβητήριο.

Ήταν 1:20 το μεσημέρι όταν κοιτώντας τη θάλασσα είδε το σοκαριστικό θέαμα. Πλησίασε στην ακτή, είδε το αγγελούδι και ειδοποίησε αμέσως το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και την Αστυνομία.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο, αλλά δυστυχώς, ήταν ήδη αργά.

Το άτυχο μωράκι ανασύρθηκε από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του και οι ελπίδες είχαν σβήσει.

Έμελλε, το αθώο αυτό πλασματάκι όχι μόνο να μην προλάβει να ζήσει, αλλά και να έχει αυτό το φρικτό τέλος...

Από την πρώτη στιγμή σήμανε συναγερμός τόσο στην Αστυνομία όσο και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών. Αμέσως, κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος, ακόμα και σκάφη από το Λιμενικό Σταθμό Ρίου ψάχνοντας στην θάλασσια περιοχή αλλά και στην στεριά μήπως εντοπιστεί κάποιος ενήλικας. Από την πρώτη στιγμή το μυαλό τους πήγε στο... κακό ότι κάποιος έφθασε σε σημείο απελπισίας και έπεσε στη θάλασσα μαζί με το μωράκι, μη μπορώντας να σκεφθούν πως κάποιος θα άφηνε το παιδί στη θάλασσα και θα έφευγε.

Από τις έρευνες δεν προέκυψε κάτι τέτοιο και πλέον η υπόθεση πήρε άλλη τροπή.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Οι έρευνες των διωκτικών αρχών οδήγησαν σε μια 27χρονη, η οποία – σύμφωνα με πληροφορίες- χθες τα ξημερώματα, δηλαδή λίγες ώρες πριν βρεθεί το βρέφος νεκρό στη θάλασσα, πήρε το νεογέννητο μωρό της και έφυγε κρυφά από την Μαιευτική Κλινική Νοσηλευτικού Ιδρύματος της Πάτρας.

Η εξαφάνιση της μητέρας, η οποία είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο για να γεννήσει πριν από τέσσερις περίπου ημέρες είχε δηλωθεί στις Αρχές από χθες το πρωί.

Αμέσως μόλις εντοπίστηκε νεκρό το βρέφος, Λιμενικό και Αστυνομία συνδύασαν τα δύο περιστατικά και έτσι η 27χρονη οδηγήθηκε στο Λιμεναρχείο, προκειμένου να διερευνηθεί τι ακριβώς συνέβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα του βρέφους συνελήφθη και αναμένεται σήμερα να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, καθώς φέρεται να ομολόγησε στους λιμενικούς ότι άφησε το βρέφος στη θαλάσσια περιοχή της Πλαζ.

Λιμενικές πηγές ανέφεραν πως κατά της 27χρονης, που είναι ανύπαντρη και από την Πάτρα, σχηματίζεται δικογραφία για ανθωποκτονία και σήμερα θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα.

Πάντως, η κοπέλα ήταν σε κατάσταση-σοκ, δεν γνώριζε ότι το βρέφος κατέληξε, ενώ οι οικείοι της υποστηρίζουν ότι δεν ήξεραν «πως ήταν έγκυος».

ΤΑ ΡΟΥΧΑΛΑΚΙΑ

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα ρουχαλάκια του άτυχου βρέφους, ένα ροζ ζιπουνάκι και μια γαλάζια κουβέρτα, με το οποίο ήταν τυλιγμένο, περισυνελέγησαν από τους λιμενικούς και φέρεται να αναγνωρίστηκαν από το προσωπικό του νοσοκομείου.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΝΕΚΡΟΨΙΑ - ΝΕΚΡΟΤΟΜΗ

Το άψυχο κορμάκι του βρέφους μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών προκειμένου να υποβληθεί σε νεκροψία – νεκροτομή από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία, ώστε να διακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του. Το Λιμενικό, επίσης διενεργεί προανάκριση για τις συνθήκες του συμβάντος που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και το πανελλήνιο.

Δείτε το βίντεο στην εφημερίδα Πρωινή Γνώμη Πατρών