Πρέβεζα: Δίπλα στο αλιευτικό καταφύγιο ο χώρος για Υδατοδρόμιο. Θα υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον;

Λίγο πριν το προσεχές καλοκαίρι, εκτιμά το υπουργείο Υποδομών ότι θα λειτουργήσει το πρώτο αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο, λίγο μετά την ψήφιση του σχετικού Νόμου

 

Λίγο πριν το προσεχές καλοκαίρι, εκτιμά το υπουργείο Υποδομών ότι θα λειτουργήσει το πρώτο αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο, λίγο μετά την ψήφιση του σχετικού Νόμου.

Όσον αφορά το επόμενο διάστημα, μεταξύ άλλων σχεδιάζονται παρεμβάσεις για εξορθολογισμό λειτουργιών της δημόσιας διοίκησης με στόχο την επιτάχυνση των διαγωνιστικών διαδικασιών για ανάδειξη αναδόχων δημοσίων έργων, μελετών και έργων παροχής υπηρεσιών. Θα θεσπιστούν δε νέα εργαλεία για τη μείωση του κόστους και του χρόνου ολοκλήρωσης των δημοσίων έργων, φροντίζοντας παράλληλα τη βελτίωση της ποιότητάς τους.

Ο Δήμος Πρέβεζας, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες στο Υπουργείο Ανάπτυξης και είναι έτοιμος για το Υδατοδρόμιο. Η θέση του υδατοδρομίου έχει οριστεί και είναι ορατή στο master plan του λιμανιού. Πρόκειται για ένα χώρο δίπλα στο αλιευτικό Καταφύγιο. Ωστόσο, μπορεί η Δημοτική Αρχή να έχει ορίσει χώρο, μένει να δούμε εάν υπάρχει και επενδυτικό ενδιαφέρον για να δούμε τελικά να υλοποιείται.

Να θυμίσουμε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο φάκελος της Πρέβεζας μαζί με αρκετές δεκάδες ανά την Ελλάδα, είχε μπει στο συρτάρι των αζήτητων. Άλλωστε η αριστερή Κυβέρνηση εχθρεύονταν κάθε τι που είχε σχέση με την επιχειρηματικότητα, χωρίς να προτείνει κάτι διαφορετικό, απλά άφηνε να διαιωνίζεται μια κατάσταση στασιμότητας και χορήγησης επιδομάτων προκειμένου να εξασφαλίσει κομματικό στρατό, κάτι βέβαια που τελικά δεν τελεσφόρησε…

Παρά το γεγονός ότι υπήρχε τότε επιχειρηματικό ενδιαφέρον για την εν λόγω αγορά, η οποία θεωρείται πολλά υποσχόμενη λόγω της μορφολογίας της χώρας, το πολύπλοκο θεσμικό πλαίσιο αποτελούσε εμπόδιο για την ανάπτυξη εμπορικής δραστηριότητας. Οι φάκελοι αράχνιαζαν στα συρτάρια των συναρμόδιων υπουργείων Υποδομών και Ναυτιλίας, χωρίς κανείς εκ των τότε κυβερνώντων να θίξει το θέμα. Η Κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε το θέμα και ψήφισε το σχετικό νόμο.

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές από την πλευρά τους σημειώνουν ότι αυτό το καλοκαίρι ο τομέας των υδροπλάνων και των υδατοδρομίων μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, με την αποφασιστικότητα της νέας κυβέρνησης.

Τοπική Φωνή Πρέβεζας