Ενας Λαρισαίος στα Οσκαρ!

Τα οπτικά εφέ του στην ταινία «1917» κέρδισαν το πολυπόθητο αγαλματίδιο

 

Τα οπτικά εφέ του στην ταινία «1917» κέρδισαν το πολυπόθητο αγαλματίδιο

Το πολεμικό έπος «1917» που υπήρξε ένα από τα φαβορί των φετινών Όσκαρ, μπορεί να μην ξεχώρισε ως η καλύτερη ταινία της χρονιάς, όμως δεν έμεινε έξω από τις προτιμήσεις του κόσμου στα Όσκαρ, μιας και κατάφερε να αποσπάσει τρία ξεχωριστά βραβεία.

Η άψογα σκηνοθετημένη ταινία του Σαμ Μέντες έλαβε βραβεία για τις κατηγορίες Cinematography, Sound Mixing και Visual Effects. Ο Λαρισαίος σκηνοθέτης και ειδικός οπτικών εφέ Κωνσταντίνος Κουτσολιώτας, ήταν ο επικεφαλής της ομάδας οπτικών εφέ της ταινίας. Η σπουδαία αυτή διάκριση διόλου τυχαία δεν είναι, αφού ο Κωνσταντίνος Κουτσολιώτας, έχει δώσει σπουδαία δείγματα γραφής και σε άλλες διάσημες ταινίες όπως «300 νο2», «Guardians of the galaxy», ενώ έχει και ο ίδιος σκηνοθετήσει και υπήρξε παραγωγός δικών του ταινιών, που προβάλλονται σε διεθνή φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο έχοντας κερδίσει και βραβεία. Στην Ελλάδα γύρισε την πρώτη του ταινία το 2010 με τίτλο «Ο Χειμώνας» που προβλήθηκε και στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και είχε και προβολές και σε κινηματογράφους σε όλη την Ελλάδα (μουσική επένδυση Active member, πρωταγωνιστές μεταξύ άλλων Ευ. Μουρίκης και Έφη Παπαθεοδώρου).

Η ΤΑΙΝΙΑ

Το 1917 είναι πολεμική ταινία του 2019 σε σκηνοθεσία Σαμ Μέντες. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Τζορτζ ΜακΚάι και Ντιν-Τσαρλς Τσάπμαν. Βασίζεται σε μια ιστορία που είπε στον Μέντες ο πατρικός παππούς του, Άλφρεντ Μέντες, και αφηγείται την ιστορία δύο νεαρών Βρετανών στρατιωτών κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, των οποίων η αποστολή είναι να παραδώσουν μια προειδοποίηση για ενέδρα λίγο μετά την υποχώρηση των Γερμανών στη γραμμή Χίντεμπουργκ, κατά τη διάρκεια της επιχείρηση Άλμπεριχ, το 1917.

Ν.Π./Ελευθερία Λάρισας