Αλ. Κουτσελίνης στο Ράδιο ΕΝΑ Βόλου: Να δοθεί οριστική λύση για τα κόκκινα δάνεια (ηχητικό)

«Δεν λέμε να χαριστούν τα δάνεια, αλλά να εναρμονιστούν οι τράπεζες στις συνθήκες που υπάρχουν»

 

«Δεν λέμε να χαριστούν τα δάνεια, αλλά να εναρμονιστούν οι τράπεζες στις συνθήκες που υπάρχουν»

Να δοθεί οριστική λύση στο θέμα των κόκκινων δανείων ζητά η Ένωση Καταναλωτών Βόλου, αλλά και όλες οι καταναλωτικές ενώσεις, καθώς αυτή τη στιγμή ούτε οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες μπορούν να δώσουν μία βιώσιμη λύση, αλλά ούτε και οι σκέψεις που ακούγονται από την πολιτεία. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου κ. Αλέκος Κουτσελίνης, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη. Ο ίδιος τόνισε πως η Ένωση δεν υποστηρίζει να χαριστούν τα δάνεια, αλλά θα πρέπει και οι τράπεζες να εναρμονιστούν με τις υπάρχουσες ανάγκες των πολιτών.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσελίνη, ο νόμος Κατσέλη, έδινε λύσεις στο θέμα των κόκκινων δανείων, μέσα από την κρίση της δικαιοσύνης, η οποία μπορούσε να σταθμίσει το κατά πόσο ένας δανειολήπτης έχει τη δυνατότητα να πληρώνει και πόσο να ρυθμίσει αντίστοιχα τις δόσεις του.

«Αυτό δεν μπορεί να γίνει ούτε ηλεκτρονικά από τις πλατφόρμες, ούτε από τις τράπεζες, οι οποίες έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν διάθεση να ρυθμίσουν τα δάνεια. Εμείς λέμε ότι πρέπει να επανέλθει η προηγούμενη μορφή, τώρα που υπάρχουν και όλα τα δεδομένα. Είναι ένα πάγιο αίτημα των καταναλωτικών οργανώσεων να δοθεί μία οριστική λύση στο θέμα, πράγμα όμως, που δεν φαίνεται στις διαθέσεις της πολιτείας να το κάνει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσελίνης.

Μάλιστα ανέφερε πως είναι ψέμα το πρόσχημα που χρησιμοποιείται με τους λεγόμενους ….κακοπληρωτές κι αυτό γιατί, όπως επεσήμανε, τώρα υπάρχει η δικτύωση στις τράπεζες, να βρουν εάν κάποιος βρίσκεται πραγματικά σε αδυναμία ή είναι κακοπληρωτής.

«Θέλουμε να επανέλθει η διαδικασία είτε μέσα από τη δικαστική οδό ή από τον φιλικό διακανονισμό. Αν δεν είναι μέσα από τα δικαστήρια ας είναι μέσα από διαπιστευμένους δικηγόρους και να υπάρχει μία ρύθμιση δικαστική ή εξωδικαστική των χρεών των πολιτών ανάλογα με τα εισοδήματά τους και την περιουσία τους και να μην έχουμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στην εφημερίδα Μαγνησία