Γιάννενα: Έφτασε στο ΠΓΝΙ το "ύποπτο" κρούσμα

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων νοσηλεύεται ήδη από το μεσημέρι της Τετάρτης, στη Μονάδα Λοιμωδών, ο 51χρονος αλλοδαπός που θεωρήθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας "ύποπτο κρούσμα" ως πιθανός φορέας του κορωνοϊού

 

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων νοσηλεύεται ήδη από το μεσημέρι της Τετάρτης, στη Μονάδα Λοιμωδών, ο 51χρονος αλλοδαπός που θεωρήθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας "ύποπτο κρούσμα" ως πιθανός φορέας του κορωνοϊού.

Ο εν λόγω άνδρας μπήκε στη χώρα μας προερχόμενος από το Μιλάνο της Ιταλίας από τις 16 Φεβρουαρίου και διέμεινε στην Κέρκυρα για αυτό το διάστημα των περίπου 10 ημερών μαζί με ομοεθνείς τους σε καταυλισμό.

Το πρωί της Τετάρτης ένοιωσε αδιαθεσία και κλήθηκε το ΕΚΑΒ. Ο διασώστης είδε τον ασθενή με πυρετό και ελαφρά δύσπνοια και κάλεσε τον ΕΟΔΥ που με συνοπτικές διαδικασίες έκρινε πως ο άνδρας δεν έπρεπε να πάει στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας αλλά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων που είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό. Έτσι κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός της Μονάδας Λοιμωδών Νοσημάτων του Νοσοκομείου και ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο.

Ο ασθενής διακομίστηκε στο νοσοκομείο και σύμφωνα με πληροφορίες, είναι απύρετος και με κορεσμό 99. Μπήκε περπατώντας στη μονάδα, γεγονός που δείχνει ότι μάλλον δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην υγεία του.

Το δείγμα ωστόσο ελήφθη και εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ για τον προβλεπόμενο έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι φορέας ή όχι του επικίνδυνου ιού που αναστατώνει την υφήλιο.

Σε κάθε περίπτωση και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, αυτό που κρατά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων από το σημερινό περιστατικό είναι ότι έγινε μια καλή άσκηση σε πραγματικές συνθήκες κρίσης και σύμφωνα με τους ανθρώπους του νοσηλευτικού ιδρύματος έδειξε να ανταποκρίνεται πλήρως.

Νέοι Αγώνες Ηπείρου