Η διμοιρία της Πρέβεζας στις Καστανιές Έβρου - «Ο κόσμος μας έχει αγκαλιάσει»

Στις Καστανιές Έβρου βρίσκεται η διμοιρία των Πρεβεζάνων Αστυνομικών εδώ και μερικά 24ωρα προκειμένου να ενισχύσει τις δυνάμεις φύλαξης των συνόρων

 

Στις Καστανιές Έβρου βρίσκεται η διμοιρία των Πρεβεζάνων Αστυνομικών εδώ και μερικά 24ωρα προκειμένου να ενισχύσει τις δυνάμεις φύλαξης των συνόρων.

Σύμφωνα με Αστυνομικούς, στα σύνορα έχει δημιουργηθεί τριπλή ζώνη φύλαξης από την Αστυνομία και τον Στρατό ενώ στη σημείο βρίσκονται και δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Πίσω από τις ζώνες υπάρχουν παραταγμένα Τεθωρακισμένα οχήματα.

Αστυνομικοί σημειώνουν πως μέχρι στιγμής οι όποιες απόπειρες για εισβολή σε ελληνικό έδαφος δεν είχαν επιτυχία, ενώ τονίζουν πως ανταπόκριση των πολιτών είναι συγκινητική. «Ο κόσμος εδώ μας έχουν αγκαλιάσει και μας προσφέρουν συνέχεια ότι χρειαζόμαστε, νερό, φαγητό και ό, τι άλλο είναι αναγκαίο. Μας λένε πως αυτό που συμβαίνει στα σύνορα δεν έχει προηγούμενο. Δεχόμαστε μηνύματα από συναδέλφους μας που ζητούν να έρθουν στον Έβρο για να συνδράμουν» αναφέρουν Αστυνομικοί στην Τοπική Φωνή.

Να σημειώσουμε ότι αρκετές δυνάμεις της Αστυνομίας παραμένουν σε καράβι στην Αλεξανδρούπολη σε κατάσταση επιφυλακής προκειμένου να συνδράμουν εφόσον χρειαστεί.

Να σημειώσουμε ότι η προσπάθεια που κάνουν τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις στα σύνορα είναι τιτάνιες για να αποτρέψουν την είσοδο χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων.

Συγκεκριμένα από το πρωί του Σαββάτου μέχρι το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας αποτράπηκαν 24.203 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα.

Αναλυτικά:

Από τις 06.00 το πρωί ως τις 18.00 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας δεν επιτράπηκε η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα στην περιοχή του Έβρου συνολικά σε 4.354 άτομα.
Στο ίδιο διάστημα συνελήφθησαν 42 παράνομοι μετανάστες, κυρίως από Αφγανιστάν, Πακιστάν και Μαρόκο.
Από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου ως τις 18.00 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας η συνολική εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:
-Αποτράπηκαν 24.203 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα.
-Συνελήφθησαν συνολικά 183 άτομα.
Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών και οι καταδικασθέντες (για παράνομη είσοδο) σε καταστήματα κράτησης.

Τα άτομα που δικάστηκαν για παράνομη είσοδο στη χώρα καταδικάστηκαν σε τέσσερα έτη φυλάκιση χωρίς αναστολή και 10.000 ευρώ χρηματική ποινή έκαστος.

Άρης Τσελίκος
Τοπική Φωνή Πρέβεζας