Λέσβος: Έρχεται Αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού

Με πλοίο μέσα στις επόμενες ώρες θα μεταφερθούν σε Κέντρο κράτησης της Ηπειρωτικής Ελλάδας οι 510 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίες εισήλθαν παράνομα στο νησί μας το Σαββατοκύριακο μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για σφράγισμα των συνόρων και προσωρινή αναστολή των αιτήσεων ασύλου από κατοίκους τρίτων χωρών

 

Με πλοίο μέσα στις επόμενες ώρες θα μεταφερθούν σε Κέντρο κράτησης της Ηπειρωτικής Ελλάδας οι 510 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίες εισήλθαν παράνομα στο νησί μας το Σαββατοκύριακο μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για σφράγισμα των συνόρων και προσωρινή αναστολή των αιτήσεων ασύλου από κατοίκους τρίτων χωρών.

Στη Μυτιλήνη και στη Δυτική Λέσβο

Αυτή τη στιγμή στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης παραμένουν 334 πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι διανυκτέρευσαν σε λεωφορεία του Λιμενικού Σώματος περιμένοντας τη μετακίνησή τους.

Στο Δήμο Δυτικής Λέσβου παραμένουν 174 άτομα στην παραλία της Σκάλας Συκαμνιάς και στην Εφταλού τα οποία διαμένουν σε πρόχειρες σκηνές που στήθηκαν στην περιοχή από το Δήμο, μετά την καταστροφή του Προσωρινού Κέντρου από πυρκαγιά την Κυριακή το βράδυ.

Φεύγουν το βράδυ

Σύμφωνα με πληροφορίες Αρματαγωγό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα και αναμένεται στο νησί μας αργά το απόγευμα προκειμένου να παραλάβει τους μετανάστες και να τους μεταφέρει σε κλειστό κέντρο στην Ηπειρωτική Ελλάδα, με στόχο τη μαζική επιστροφή στις πατρίδες τους, όπου αυτό είναι δυνατό τον επόμενο μήνα.

Ανάλογη τύχη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές περιμένει και όσους καταφέρουν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας το επόμενο διάστημα, ενώ ημερομηνία ορόσημο θεωρείται η 1η Μαρτίου για την εφαρμογή της απόφασης αναστολής των διαδικασιών ασύλου.

Κανείς δεν μπαίνει στη Μόρια

Κύκλοι της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης αναφέρουν ότι πλέον το ΚΥΤ της Μόριας σφραγίζεται και δεν θα επιτρέπεται από την τοπική κοινωνία και ο Δήμο η εισδοχή κανενός νέου μετανάστη ή πρόσφυγα, ενώ σταδιακά προγραμματίζεται και η μείωση του πληθυσμού με στόχο το κλείσιμο και της δομής του Καρά Τεπέ.

Αποσυμφόρηση …από βδομάδα

Την ίδια ώρα η πολυπόθητη αποσυμφόρηση αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα με μετακίνηση προς την Ηπειρωτική Ελλάδα 2.500 χιλιάδων περίπου μεταναστών και προσφύγων από το ΚΥΤ της Μόριας.

Εμπρός Μυτιλήνης