Ζάκυνθος: 10 στρέμματα κάηκαν χθες στην λίμνη Κερίου (εικόνες)

Ανησυχία προκαλούν οι πυρκαγιές μέσα στο χειμώνα – Έναρξη πυρκαγιάς και στις Βολίμες την Καθαρά Δευτέρα

 

Ανησυχία προκαλούν οι πυρκαγιές μέσα στο χειμώνα – Έναρξη πυρκαγιάς και στις Βολίμες την Καθαρά Δευτέρα

Έντονο και σοβαρό προβληματισμό στις αρχές του νησιού προκαλούν οι πυρκαγιές που έχουν σημειωθεί τα τελευταία 24ψρα σε διάφορες περιοχές του νησιού μας, αρχής γενομένης από την προηγούμενη εβδομάδα σε Κερί και Βολίμες, όπου ευτυχώς πολύ γρήγορα τέθηκαν υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου απέχει χρονικά, ωστόσο τα πρώτα αυτά συμβάντα έχουν προκαλέσει αίσθηση στην Κοινή Γνώμη και ερευνώνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου, ο επικεφαλής της οποίας Χρήστος Καλογερόπουλος θυμίζουμε πως για πολλά χρόνια ήταν Διοικητής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) και διαθέτει μια σημαντική και πολύτιμη εμπειρία στο πεδίο αυτό.

Ακόμη δύο πυρκαγιές σημειώθηκαν και τα τελευταία 24ωρα, κατά τη διάρκεια των οποίων αξίζει να σημειωθεί πως επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι.

Το πρώτο σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας στην περιοχή των Βολιμών, όπου κάηκε μισό στρέμμα αγροτικής έκτασης.

Χθες το πρωί, σημειώθηκαν τρεις διαφορετικές εστίες φωτιάς στη λίμνη Κεριού Ζακύνθου, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς. Εκτός από τα οχήματα της Πυροσβεστικής, ζητήθηκε και η συνδρομή υδροφόρας από την πολιτική προστασία Π.Ε. Ζακύνθου.

Από τη φωτιά κάηκαν συνολικά 10 στρέμματα στην λίμνη τα οποία βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής από το σημείο όπου υπάρχει άντληση πετρελαίου, ενώ ας μην ξεχνάμε πως η περιοχή βρίσκεται εντός των ορίων της προστατευόμενης περιοχής του ΕΘΠΖ.

Στο συμβάν επικεφαλής της επιχείρησης ήταν ο Διοικητής της Π.Υ, ενώ εκτός από την Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕΖ, Μ. Μουζάκη, παρών ήταν και ο Πρόεδρος της κοινότητας Κ. Στέφος.

Εν τω μεταξύ, πριν από λίγες ημέρες, στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε ενημέρωση όλων των Ανώτατων στελεχών για το νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος, με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία ενόψει της επόμενης αντιπυρικής περιόδου παρουσία του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, των ανώτατων στελεχών του Π.Σ και των Διοικητών των Π.Υ ανά την Ελλάδα. Στο επίκεντρο βρέθηκε και το Σχέδιο Ιόλαος για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών λόγω Πυρκαγιών.

Μαριλένα Παπαδάτου
Δείτε εικόνες στην εφημερίδα Ερμής Ζακύνθου