Περιφέρεια Ηπείρου: Κανένα κρούσμα στην περιοχή μας, εποπτεύονται τα μέλη του ΚΑΠΗ Ανατολής

Δήθεν «πληροφορίες» που έκαναν λόγο περί κυκλοφορίας ατόμων που επέστρεψαν από το Ισραήλ στα Ιωάννινα, σε εκκλησίες και super markets, διαψεύστηκαν από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου

 

Δήθεν «πληροφορίες» που έκαναν λόγο περί κυκλοφορίας ατόμων που επέστρεψαν από το Ισραήλ στα Ιωάννινα, σε εκκλησίες και super markets, διαψεύστηκαν από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου.

Τα άτομα αυτά παραμένουν προληπτικά στις οικίες τους κι επειδή το θέμα είναι σοβαρό η Πολιτική Προστασία απευθύνει έκκληση να μη δημοσιεύεται οτιδήποτε δεν είναι διασταυρωμένο.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής:

1. Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, στην Ήπειρο δεν έχει διαπιστωθεί κανένα κρούσμα κορωναϊού, ούτε και υπάρχει κάποιο ύποπτο κρούσμα προς διερεύνηση.

2. Τα μέλη της εκδρομής του ΚΑΠΗ Ανατολής Δήμου Ιωαννιτών αμέσως με την επιστροφή τους το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 από το Ισραήλ έχουν τεθεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για προληπτικούς λόγους σε κατ΄ οίκο περιορισμό. Για την τήρηση των οδηγιών που τους έχουν δοθεί, αρμόδιοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας, επικοινωνούν σε τακτική βάση με τον καθέναν ξεχωριστά, όπως ορίζεται από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

3. Σε κάθε περίπτωση η στοχοποίηση πολιτών είναι ανεπίτρεπτη και οφείλουν όλοι να είναι διακριτικοί προς όσους τίθενται σε καθεστώς πρόληψης κατά της διάδοσης της νόσου.

4. Συνιστάται στους χρήστες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης να αποφεύγουν αναφορές ή αναπαραγωγή σχολίων κλπ που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, στιγματίζουν πολίτες και εν τέλει συμβάλλουν στην πρόκληση πανικού.

5. Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την 6η ΥΠΕ και τον ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση ζητημάτων που προκύπτουν, ως επίσης και για την εφαρμογή οδηγιών που εκδίδονται.

Νέοι Αγώνες Ηπείρου