Κορωνοϊός: Απύρετοι, δίχως συμπτώματα και σε κατ’ οίκον περιορισμό οι τεσσερις Ζακυνθινοί

Αισιόδοξα τα μηνύματα από την πορεία της υγείας τους

 

Αισιόδοξα τα μηνύματα από την πορεία της υγείας τους

Ευχάριστες και αισιόδοξες είναι οι πληροφορίες που έρχονται αναφορικά με την κατάσταση της υγείας των τεσσάρων συμπολιτών μας που προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό, στην διάρκεια ταξιδιού τους στους Άγιους Τόπους.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες και οι τέσσερις είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται σε περιορισμό στα σπίτια τους και τα μέλη των οικογενειών τους δεν έχουν εμφανίσει κανένα σύμπτωμα. Μόνο ο ένας εξ’ αυτών παρουσίασε πυρετό αλλά τώρα δεν έχει συμπτώματα.

Από την πλευρά του ο ΕΟΔΥ έχει σχεδόν ολοκληρώσει την ιχνηλάτηση των ατόμων με τα οποία οι συγκεκριμένοι συμπολίτες έχουν έλθει σε επαφή μετά την επιστροφή τους από τα Ιεροσόλυμα, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο κύκλος των προβλεπομένων εξετάσεων.

Το μήνυμα αυτό είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι στο κλίμα φόβου και πανικού που επικρατεί σε ορισμένους κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους τα τελευταία 24ωρα.

Αρνητική η 69χρονη

Στην Ζάκυνθο εκτός από τα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού υπάρχει μια πέμπτη περίπτωση αυτή της κ. Ζ. Β. η οποία ήταν αρνητική στον ιό. Η ηλικιωμένη επισκέφθηκε τους Άγιους Τόπους μαζί με το περίφημο γκρουπ του 66χρονου από την Αμαλιάδα αλλά και των τεσσάρων Ζακυνθινών που ήταν θετικοί στον κορωνοϊό.

Η 69χρονη, τις προηγούμενες ημέρες πήγε στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, χωρίς να έχει απόλυτος κανένα σύμπτωμα, της έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και σύμφωνα με το Ινστιτούτο Παστέρ, είναι αρνητική στον κορονοϊό.

Όπως αποκάλυψε στο ermisnews.gr η 69χρονη τις ημέρες που γύρισε από την Ιερουσαλήμ με το υπόλοιπο γκρουπ, δεν ήρθε σε επαφή με κανένα μέλος της οικογένειας καθώς έλειπαν στην Αθήνα.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι 69χρονη και η οικογένειά της χαίρουν άκρας υγείας και δεν έχουν εμφανίσει απολύτως κανένα σύμπτωμα.

Ερμής Ζακύνθου