«Εμπιστοσύνη στη Δημοσιογραφία – Διεκδικώντας το χαμένο έδαφος» το θέμα του δημοσιογραφικού συνεδρίου της Σαμοθράκης

Θα αναβιώσει το φθινόπωρο του 2020 - Έλενα Ριζεάκου, πρόεδρος ΠΟΕΣΥ: «Στόχος μας ένα συνέδριο σύγχρονο και με διεθνή χαρακτήρα»

 

Θα αναβιώσει το φθινόπωρο του 2020 - Έλενα Ριζεάκου, πρόεδρος ΠΟΕΣΥ: «Στόχος μας ένα συνέδριο σύγχρονο και με διεθνή χαρακτήρα»

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε το συνέδριο να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του 2020 και να έχει ως θέμα:

«Εμπιστοσύνη στη Δημοσιογραφία – Διεκδικώντας το χαμένο έδαφος» θα είναι το θέμα του φετινού συνεδρίου της Σαμοθράκης, που μετά από πολυετή «παύση» αναμένεται να αναβιώσει το φετινό Φθινόπωρο.

Το θέμα της φετινής διοργάνωσης καθώς και η σύσταση της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου ήταν οι πρώτες αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν κατά την σύσκεψη η οποία συνεκλήθη και πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, 7 Μαρτίου στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή.

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν, από την πλευρά της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, η Εκτελεστική Γραμματέας κ. Ζωή Κοσμίδου και υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Ανάπτυξης, ενώ από τη πλευρά των δημοσιογραφικών ενώσεων, η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) κ. Έλενα Ριζεάκου, η Β΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) κ. Αγγελική Γυπάκη, ο Διευθυντής της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) κ. Γιάννης Κοτσιφός, ο Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣτΕΕ) κ. Γιάννης Γιαννακόπουλος (ο οποίος εκπροσώπησε επίσης και την Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων - ΕΣΗΕΠΗΝ) και ο έφορος της ΠΟΕΣΥ κ. Γιάννης Σιούλας.

Σε ό,τι αφορά την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, αποφασίστηκε να έχει 7 μέλη με Πρόεδρο τον κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, Αντιπρόεδρο την κ. Έλενα Ριζεάκου και ένα μέλος από κάθε μία από τις 5 δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας.

«Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στους λόγους που στο παρελθόν οδήγησαν στον εκφυλισμό της πρώτης περιόδου του συνεδρίου»

Μιλώντας στον «ΠτΘ» η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) κ. Έλενα Ριζεάκου προσδιόρισε τον στόχο της αναβίωσης του δημοσιογραφικού συνεδρίου, κάνοντας λόγο για μία νέα, σύγχρονη και με διεθνή χαρακτήρα διοργάνωση, η θεματολογία της οποίας κάθε χρόνο θα αποτελεί το έναυσμα και διαφόρων άλλων δράσεων που θα προκύπτουν από τα συμπεράσματα αυτής.

«Στόχος μας και ένα σημείο στο οποίο δίνουμε μεγάλη σημασία είναι να προσέξουμε πολύ τους λόγους που στο παρελθόν οδήγησαν στον εκφυλισμό της πρώτης περιόδου του συνεδρίου» τόνισε για να υπογραμμίσει το «αυστηρό» χρονικό πλαίσιο της διήμερης διοργάνωσης αλλά και την ανάγκη συνέχειας αυτής στο πέρασμα των ετών.

Οι εκπρόσωποι των ενώσεων προσήλθαν στην συνάντηση έχοντας ήδη «καταστρώσει» ένα πρώτο σχέδιο για τη φετινή διοργάνωση, η οποία, όπως επεσήμανε η κ. Ριζεάκου, θα εμπλουτιστεί κατά τη διάρκεια του επόμενου διαστήματος από τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής.

Παρατηρητής της Θράκης