Πρέβεζα: Οικίσκος στο Νοσοκομείο για πιθανά κρούσματα Κορωνοϊού. Αυξημένα τα προληπτικά μέτρα

Πλήρως θωρακισμένο για πιθανά κρούσματα Κορωνοϊού είναι το Νοσοκομείο Πρέβεζας τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε εκπαίδευση του προσωπικού. Για την καλύτερη ενημέρωση, επισκεφθήκαμε χθες το Νοσοκομείο Πρέβεζας και όπως διαπιστώσαμε τα μέτρα πρόληψης είναι δρακόντεια

 

Πλήρως θωρακισμένο για πιθανά κρούσματα Κορωνοϊού είναι το Νοσοκομείο Πρέβεζας τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε εκπαίδευση του προσωπικού. Για την καλύτερη ενημέρωση, επισκεφθήκαμε χθες το Νοσοκομείο Πρέβεζας και όπως διαπιστώσαμε τα μέτρα πρόληψης είναι δρακόντεια.

Στην είσοδο του Νοσοκομείου υπάρχει μόνιμα προσωπικό που ελέγχει την είσοδο και την έξοδο, με μάσκες προστασίας και γάντια. Το προσωπικό απευθύνει ερωτήσεις εάν κάποιος παρουσιάζει υψηλό πυρετό, βήχα, φαρυγγαλγία και στη συνέχεια τον παραλαμβάνει ειδικό κλιμάκιο με τον απαιτούμενο εξοπλισμό προστασίας και τον κατευθύνει στον ειδικά διαμορφωμένο οικίσκο που βρίσκεται τοποθετημένος στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου.

Ο οικίσκος όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, είναι χωρητικότητας δύο ατόμων. Εκεί, οι γιατροί θα λάβουν δείγμα από τον ασθενή ο οποίος θα παραμένει απομονωμένος μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Σε περίπτωση που είναι θετικός στον ιό τότε μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου θα νοσηλευτεί.

Ειδικοί έχουν τονίσει πως όσοι νιώθουν συμπτώματα, είναι φρόνιμο πρώτα να τηλεφωνήσουν στον γιατρό τους ο οποίος θα τους καθοδηγήσει και όχι να σπεύσουν αμέσως στο Νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι θάλαμοι αρνητικής πίεσης που δεν διαθέτει το Νοσοκομείο μας, είναι λειτουργικοί κυρίως σε εσωτερικούς χώρους των Νοσοκομείων. Στην περίπτωση του Νοσοκομείου Πρέβεζας ο οικίσκος είναι ο πλέον κατάλληλος χώρος καθώς βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου.

Να σημειώσουμε ότι χθες ανακοινώθηκαν 14 νέα κρούσματα, ενώ διασωληνώθηκε ο 66χρονος από την Πάτρα, καθώς η κατάστασή του επιδεινώθηκε. Συνολικά τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 46.

Και τα 14 νέα κρούσματα είναι άνθρωποι, οι οποίοι είχαν πάει στους Αγίους Τόπους μαζί με το γκρουπ του 66χρονου που είχε διαγνωστεί με τον ιό.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αξιωματούχοι υγείας σε όλο τον κόσμο προειδοποίησαν ότι κάποιες χώρες δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους την κρίση με τον κοροναϊό, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ με τις υγειονομικές αρχές να κρούουν τον κώδωνα του κίνδυνου για μια "ανησυχητική" απουσία ετοιμότητας που παρατηρείται σε κάποια Νοσοκομεία.

Οι διεθνείς αγορές επλήγησαν και πάλι εξαιτίας της ανησυχίας σχετικά με τον αντίκτυπο που θα έχει στην οικονομία η κρίση την ώρα που οι χώρες λαμβάνουν δραστικά προληπτικά μέτρα για να μην εξαπλωθεί περαιτέρω ο ιός από τον οποίο έχουν ήδη πεθάνει πάνω από 3.300 άνθρωποι και έχουν μολυνθεί σχεδόν 100.000 σε περίπου 85 χώρες.

Τα κρούσματα αυξάνονται στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ελλάδα και το Ιράν, ενώ οι αρχές της Καλιφόρνιας, στις ΗΠΑ, έχουν υποχρεώσει ένα κρουαζιερόπλοιο να παραμείνει αρόδου και δεν του επέτρεψαν να εισέλθει στο λιμάνι του Σαν Φρανσίσκο μέχρι να υποβληθούν σε εξετάσεις κάποιοι επιβάτες του οι οποίοι εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα.

Η επιδημία έχει προκαλέσει χάος στις επιχειρήσεις, στον τουρισμό, στις αθλητικές διοργανώσεις και στα εκπαιδευτικά ιδρύματα ανά τον κόσμο με σχεδόν 300 εκατομμύρια μαθητές παγκοσμίως να παραμένουν στα σπίτια τους.

Την ίδια στιγμή το Βατικανό ανακοίνωσε ότι ο πάπας Φραγκίσκος πιθανόν να χρειαστεί να αλλάξει το πρόγραμμά του, οι τουρίστες απαγορεύτηκε να επισκέπτονται την Βηθλεέμ και η Σαουδική Αραβία έκλεισε για τους πιστούς την ιερή πόλη των μουσουλμάνων Μέκκα για να την απολυμάνει.

Η Κίνα, απ΄όπου πρωτοεμφανίστηκε ο ιός στο τέλος του περασμένου χρόνου, εξακολουθεί να έχει την πλειονότητα των κρουσμάτων και των θανάτων, αλλά τα κρούσματα πλέον αυξάνονται περισσότερο εκτός Κίνας με την Νότια Κορέα, το Ιράν και την Ιταλία να πλήττονται περισσότερο.

Άρης Τσελίκος
Δείτε εικόνες στην εφημερίδα Τοπική Φωνή Πρέβεζας