Αίγιο: «Πανικός» στην αγορά για κορονοϊό - Αγοράζουν με τα τσουβάλια αλεύρι και όσπρια!

Χωρίς καν να έχει εμφανιστεί έστω και ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε Αίγιο και Αιγιάλεια (διαψεύδεται επίσημα στην «ΠτΔ» από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλη) η ακατάσχετη φημολογία για πολλά τέτοια (!) αλλά και η πληροφορία ότι το πούλμαν με τους ασθενείς ταξιδιώτες του Ορους Σινά έκανε στάση για λίγο στα ΣΕΑ Ακράτας, έχουν μετατρέψει την πόλη και την περιοχή σε ένα πραγματικό...«νεκροταφείο»

 

Χωρίς καν να έχει εμφανιστεί έστω και ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε Αίγιο και Αιγιάλεια (διαψεύδεται επίσημα στην «ΠτΔ» από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλη) η ακατάσχετη φημολογία για πολλά τέτοια (!) αλλά και η πληροφορία ότι το πούλμαν με τους ασθενείς ταξιδιώτες του Ορους Σινά έκανε στάση για λίγο στα ΣΕΑ Ακράτας, έχουν μετατρέψει την πόλη και την περιοχή σε ένα πραγματικό...«νεκροταφείο».

Παρά τις καθημερινές εκκλήσεις των υπευθύνων περί ψυχραιμίας και πληροφόρησης μόνο απ' αυτούς, μακριά δηλαδή από διαδόσεις, η συμπεριφορά πολλών κατοίκων υποδηλώνει, ήδη από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας μέχρι και τώρα, αν μη τι άλλο πανικό ως σαν βιώνουν...«πόλεμο προ των πυλών»!

Οι υπεραγορές σε σούπερ-μάρκετ ίσως είναι τελικά το λιγότερο κακό, αφού πολλοί θυμήθηκαν παλιότερες δεκαετίες κρίσης, κάνοντας νεότερους επαγγελματίες της αγοράς να μην πιστεύουν στα αυτιά τους από τις παραγγελίες και τη ζήτηση αγαθών που έχουν.

Από την Τετάρτη και μετά, σε καταστήματα χονδρικής, οι πελάτες κάνουν ουρά για τσουβάλια με αλεύρι και όσπρια, αλλά και οινόπνευμα. Είναι ενδεικτικό του μεγέθους της ζήτησης, ότι από μία και μόνο επιχείρηση του είδους, τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες πουλήθηκαν 175 τσουβάλια αλευριού και για σήμερα υπάρχουν σωρευμένες παραγγελίες άλλων 225 τσουβαλιών!

Τα όσπρια που έχουν ήδη διατεθεί στην τοπική αγορά καλύπτουν σε ποσότητα την προμήθεια των καταστημάτων μέχρι και τον Μάιο, το ίδιο και το οινόπνευμα που έφυγε για νοικοκυριά σε κούτες, οι οποίες σε άλλη περίπτωση θα πωλούνταν μέχρι τα τέλη του χρόνου.

Ακόμα και στις παραινέσεις των ιδιοκτητών ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο σοβαρά για να γίνονται τόσες πολλές προμήθειες, αυτοί δεν εισακούγονται, αφού δεν το ρισκάρουν όπως λένε και προτιμούν να φτιάξουν το δικό τους Κελάρι...«κι ας πάνε και χαμένα».

Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Πελοπόννησος