«Πάτησε» Ελλάδα ο Τζεράρντ Μπάτλερ ενόψει Σπάρτης! (εικόνες)

Η θερμή υποδοχή από τον Π. Δούκα και τη Ρ. Αποστολοπούλου - Ο Σκωτσέζος ηθοποιός θα τρέξει την Παρασκευή στην Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία από Μυστρά ως Σπάρτη

 

Η θερμή υποδοχή από τον Π. Δούκα και τη Ρ. Αποστολοπούλου - Ο Σκωτσέζος ηθοποιός θα τρέξει την Παρασκευή στην Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία από Μυστρά ως Σπάρτη

Στην Ελλάδα βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο Χολιγουντιανός ηθοποιός Τζεράρντ Μπάτλερ, ο οποίος αφίχθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», τυγχάνοντας θερμής υποδοχής από τον δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα και την επίτιμη πρέσβειρα της Σπάρτης Ρόη Δανάλη-Αποστολοπούλου. Ο διάσημος πρωταγωνιστής των «300» αναμένεται να ταξιδέψει την Πέμπτη (12/3) στη Σπάρτη, καθώς θα είναι μεταξύ των λαμπαδηδρόμων της Ολυμπιακής Φλόγας, την Παρασκευή 13/3, στη διαδρομή από τον Μυστρά ως το άγαλμα του Λεωνίδα. Εκτός από τον Σκωτσέζο ηθοποιό, τη φλόγα θα μεταφέρουν ο λακωνικής καταγωγής ηθοποιός Μπίλι Ζέιν, η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη, ο Ιταλός κινηματογραφικός παραγωγός Τζιάνι Νουνάρι κ.α..

Σε δήλωσή του για τον Τζ. Μπάτλερ, ο δήμαρχος Σπάρτης ανέφερε: «Αψήφησε όλες τις δυσκολίες για να τιμήσει τα 2500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών, τον Βασιλιά μας Λεωνίδα, τους “300” και τους 700 Θεσπιείς, για να τον αναγορεύσουμε σε επίτιμο δημότη της πόλης της Σπάρτης, και για να λάβει μέρος στη λαμπαδηδρομία! Το είπαμε και το κάναμε! Τον ευχαριστούμε θερμά!»

«Ύμνοι» Δούκα για επισκέπτες και Δανάλη

Εξάλλου, σε δηλώσεις του σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (10/3) σε ξενοδοχείο της Κηφισιάς, ο Π. Δούκας ανέφερε για την επίσκεψη των διάσημων επισκεπτών από το Χόλιγουντ: «Κατ’ αρχήν να ευχαριστήσω όλους εσάς που βρίσκεστε μαζί μας εδώ σήμερα. Οι σκέψεις μας, ο νους μας, η καρδιά μας βρίσκονται δίπλα στους στρατιώτες, τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, τις Δυνάμεις Ασφαλείας μας και τους χιλιάδες πατριώτες που φυλάσσουν τα σύνορά μας στον Έβρο! Και σε όλους αυτούς που μάχονται για τη προστασία μας από τον κορωνοϊό!

Θέλω να ευχαριστήσω τα αστέρια από το Χόλιγουντ, τον Τζεράρντ Μπάτλερ, τον Τζιάνι Νουάρι, τον Άλαν Σίγκελ και τον Μπίλι Ζέιν, που αποδέχθηκαν αφιλοκερδώς την πρόσκλησή μας, αψηφώντας όλες τις δυσκολίες, για να έρθουν στη Σπάρτη, να τιμήσουν τον Λεωνίδα, τους “300”, και τους 700 Θεσπιείς, να αναγορευθούν σε επίτιμους δημότες της Σπάρτης και να τρέξουν στη λαμπαδηδρομία του Ολυμπιακού Φωτός στη Λεωφόρο Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους του δήμου και της πόλης της Σπάρτης, την πρέσβειρα της πόλης μας, Ρόη Δανάλη - Αποστολοπούλου, που χάρη στην αποφασιστικότητά της, την επιμέλειά της, την επιμονή της, την ενεργητικότητά της, την μεγάλη οικονομική της στήριξη, κατάφερε να γίνουν όλα αυτά πραγματικότητα! Και το σύζυγό της Βασίλη Αποστολόπουλο που στήριξε και στηρίζει όλη αυτή τη προσπάθεια. Βασίλη σε ευχαριστούμε θερμά για όλα!

Και να επισημάνω ότι όλα αυτά είναι μόνο η αρχή.

Έχουμε, με τη Ρόη, πολύ φιλόδοξα σχέδια για το εγγύς μέλλον (μόλις οι ‘συνθήκες’ το επιτρέψουν)

Εν τω μεταξύ, για όλο τον προγραμματισμό μας θα ακολουθήσουμε κατά γράμμα όλες τις προσταγές και οδηγίες της Πολιτείας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, για την ασφάλεια των συμπολιτών μας και των καλεσμένων μας», σημείωσε ο Π. Δούκας.

Χρήστος Πετρούλιας
Δείτε εικόνες στην εφημερίδα Λακωνικός Τύπος