Κρήτη: Κρίσιμο δεκαπενθήμερο για τον κλάδο της κρουαζιέρας

Η εξέλιξη του κορωνοϊού θα καθορίσει τις αφίξεις

 

Η εξέλιξη του κορωνοϊού θα καθορίσει τις αφίξεις

Στάση αναμονής σε ό,τι αφορά την κρουαζιέρα από πράκτορες και Λιμενικό Ταμείο Χανίων καθώς απομένουν λιγότερες από 25 ημέρες για την πρώτη άφιξη που έχει προγραμματιστεί για τις 3 Απριλίου.

Mέχρι στιγμής δεν είχε υπάρξει καμία ακύρωσης κρουαζιέρας από τις 154 που ήταν προγραμματισμένες για τα Χανιά, ενώ η εταιρεία Costa που ακύρωσε δρομολόγια της, δεν δραστηριοποιούνταν στην Δυτιτική Κρήτη.

Πάντως όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον κλάδο της κρουαζιέρας επισημαίνουν πως το επόμενο δεκαπενθήμερο θα ξεκαθαρίσει η πορεία της χρονιάς.

Μιλώντας στα “Χ.Ν.” ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων κ. Γιάννης Ζερβός επεσήμανε πως «η πρώτη άφιξη κρουαζιερόπλοιου είναι προγραμματισμένη για τις 3 Απριλίου επομένως ότι και να πούμε από τώρα είναι ανασφαλές και πρόωρο. Όταν κάθε μέρα και κάθε ώρα καλύτερα βλέπουμε ότι τα πράγματα διαφοροποιούνται. Δεν έχουμε ασφαλή εικόνα για τυχόν ακυρώσεις επιβατών, ούτε έχουμε καμία ακύρωση άφιξης κρουαζιερόπλοιου αντίθετα μας έχουν προσεγγίσει για τον μπορούμε να δεχθούμε κάποια πλοία που πιθανόν να ακυρώσουν επισκέψεις τους σε άλλους προορισμούς και είναι κάτι που το εξετάζουμε. Σε κάθε περίπτωση είναι επισφαλές να μιλήσει ο οποιοσδήποτε για το περιβάλλον στο οποι θα λειτουργήσουμε σε ένα μήνα.»

Το Λιμενικό Ταμείο Χανίων βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο, ενώ την Τρίτη συμμετείχε σε τοπική σύσκεψη με το Υγειονομικό και Ναυτιλιακούς πράκτορες προκειμένου να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις.

«Πρέπει να περιμένουμε να δούμε το επόμενο διάστημα. Υπάρξει μια στάση αναμονής γιατί κάτι χειροπιαστό δεν υπάρχει. Οι επόμενες 15 ημέρες θα κρίσιμες» σημείωσε ο κ. Αντώνης Γελασάκης που πρακτορεύεται εταιρείες κρουαζιεροπλοίων.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στον τουριστικό τομέα συμφωνούν πως οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες σε ότι αφορά την πορεία του τουρισμού παγκοσμίως.

Γιώργος Κώνστας
Χανιώτικα Νέα