Κολυνδρίνη: Ήταν Βολιώτες στην Κωνσταντινούπολη-Να ελέγχει η Αστυνομία τον αυτοπεριορισμό τους

Επέστρεψαν χθες βράδυ οι εκδρομείς από την Τουρκία

 

Επέστρεψαν χθες βράδυ οι εκδρομείς από την Τουρκία

Οργισμένη για τη στάση Βολιωτών που βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη, και ενώ κανείς δεν ξέρει επισήμως τι γίνεται στην Τουρκία με τον κορωνοϊό εμφανίστηκε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Γιώργο Καρεκλίδη, ενώ έκανε γνωστό ότι χθες το βράδυ επέστρεψαν και στήθηκε επιχείρηση ενημέρωσής τους για την ανάγκη να αυτοπεριοριστούν!

«Την ώρα που όλοι οι πολίτες τίθενται σε αυτοπεριορισμό, που φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε έξω και που λέμε στους πάντες να μένουμε σπίτι και ακούμε μέτρα και ζούμε αυτό που φοβόμασταν, μαθαίνουμε ότι την Παρασκευή κάποιοι Βολιώτες βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη. Εγώ ξέρω ότι ακύρωσα δύο συνέδρια που ήταν επιβεβλημένη η παρουσία μου, πλήρωσα τα εισιτήρια και δεν πήγα. Αυτό σημαίνει ατομική ευθύνη» τόνισε κατηγορηματικά η κα Κολυνδρίνη.

Παράλληλα σχολίασε και την ανακοίνωση τουριστικών πρακτόρων για μη συμμετοχή γραφείου από τον Βόλο στην οργάνωση της εκδρομής. «Τα νέα μέτρα λένε ότι όσοι έρχονται από το εξωτερικό θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα. Δεν μπορεί οι εκδρομείς να έχουν την υπεράσπιση των φορέων που κάνουν τις εκδρομές. Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Υγείας, τον ΕΟΔΥ και τον εισαγγελέα. Πολύ απλά δεν μπορώ να ξέρω ότι όλοι έχουν την απαραίτητη ενημέρωση και την ατομική ευθύνη να αυτοπεριοριστούν. Στενοχωρέθηκα πολύ με το δελτίο Τύπου των εκπροσώπων των τουριστικών γραφείων γιατί αν σε έναν κλάδο υπάρχει ένας που λειτουργεί παράτυπα, μπορείτε εσείς να βάλετε το χέρι στη φωτιά τι ισχύει; Όταν φεύγουν 20 άτομα από μία περιοχή, φεύγουν οργανωμένα και κάποιος τους συντονίζει. Άρα το θέμα είναι να στηλιτεύσουμε τέτοιες συμπεριφορές και δεν προέχει η ηθική του πράγματος» ήταν η απάντησή της.

Όσον αφορά την άφιξη των Βολιωτών η αντιπεριφερειιάρχης Μαγνησίας έκανε γνωστό ότι: «Χθες το βράδυ στις 23:00 έμαθα ότι θα είναι στον Βόλο. Δεν μπορώ να σας πω τι πέρασα για να τα συντονίσουμε όλα. Δεν ξέρω τι έγινε και άλλαξε το πρόγραμμα. Χθες οι Βολιώτες ξαναλέω, γιατί μπορεί να υπάρχουν και άλλοι Θεσσαλοί μέσα, είχαν παρκαρισμένα τα αυτοκίνητά τους στο ΙΚΕΑ της Θεσσαλονίκης, Κινητοποιήσαμε την Αστυνομία, τον Περιφερειακό Διευθυντή Θεσσαλίας και τον ευχαριστώ πολύ, και τον κο Αλεξάκη εδώ. Προσπάθησα να τους προλάβω γιατί ήταν πολύ μικρά τα χρονικά διαστήματα για να τους ενημερώσουμε. Πήραμε τηλέφωνο το τουριστικό γραφείο και μίλησε η Αστυνομία για τη λίστα των ονομάτων. Υπάρχουν Βολιώτες και ξέρω ότι αστυνομικοί τους περίμεναν στην είσοδο του Βόλου και ότι τους πήραν έναν έναν τηλέφωνο και τους ενημέρωσαν ότι πρέπει να τεθούν κατ’ οίκον περιορισμό και ότι έχει δημιουργηθεί μείζον θέμα στην τοπική κοινωνία και θα πρέπει να το σεβαστούν. Ξέρουμε τα ονόματα και είναι άνθρωποι μεταξύ μας. Υπάρχουν Βολιώτες στο γκρουπ».

Για το τι ακολουθεί, η κα Κολυνδρίνη τόνισε ότι θα ζητήσει τη συνδρομή της Αστυνομίας. «Έπρεπε να τους σταματήσουν στα σύνορα. Σήμερα θα μιλήσω πάλι με το Υπουργείο για το όλο θέμα, γιατί δεν εμπιστεύομαι κανέναν για τον αυτοπεριορισμό του. Το θετικό είναι ότι στον Νομό μέχρι τώρα δεν έχει εμφανιστεί κρούσμα και θα ήταν τρελό να εμφανιστεί επειδή κάποιος ήθελε να πάει σε ένα συνέδριο. Καλά έκανε και πήγε, όχι όμως σε βάρος μας. Περιφρουρούμε τον τόπο. Έχουμε εφαρμόσει τις αλχημείες εκεί που δεν υπάρχουν υπουργικές οδηγίες, γιατί είναι τόσα που πρέπει να λάβουμε υπόψη κάθε φορά. Μπήκαμε στα σπίτια, καταστρέφεται οικονομικά ο κόσμος και θα μπω στη διαδικασία αν καλώς ή κακώς πήγανε; Εγώ θα ζητήσω από την Αστυνομία να ελέγχει τον αυτοπεριορισμό αυτών των ατόμων».

Μαγνησία