“Άκρα του τάφου σιωπή” από τις αρχές του τόπου στο κρόυσμα κορωνοϊού σε ΝΑΤΟϊκό στρατιώτη στα Χανιά

Ακόμα ούτε μία κουβέντα δεν έχουν ψελλίσει οι αρχές του τόπου για την επίσημη καταγραφή του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στα Χανιά

 

Ακόμα ούτε μία κουβέντα δεν έχουν ψελλίσει οι αρχές του τόπου για την επίσημη καταγραφή του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στα Χανιά.

Προφανώς ο λόγος της σιωπής είναι το γεγονός ότι αυτό το πρώτο κρούσμα προήλθε από τις ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές εγκαταστάσεις στη Σούδα.

Εμείς, εγκαίρως είχαμε προειδοποιήσει για το κενό ασφαλείας που αποτελούν το σύμπλεγμα των εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων που εν συντομία αποκαλούμε βάσεις.

Και δεν είμαστε ακραίοι. Μπορούμε να κατανοήσουμε τη στάση αρχών που οφείλουν να διατηρούν τυπικές σχέσεις με τις αρχές των βάσεων, όμως αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, και με ιδιαίτερη ένταση με τις νέες αρχές δεν έχει προηγούμενο.

Ο κ. Σημανδηράκης μέχρι που έσπευσε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των βάσεων μέσα στις βάσεις.

Ας είναι όμως. Γι’ αυτά θα κριθούν από τους πολίτες των Χανίων όταν έλθει η ώρα των εκλογών.

Όμως θα κριθούν και για τις ενέργειές τους τώρα. Για το πώς θα αντιδράσουν σε μία υγειονομική κρίση χωρίς προηγούμενο. Και αυτό που διαπιστώνουμε εμείς είναι μία ανεξήγητη νωθρότητα που δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι οφείλεται στο γεγονός ότι το πρώτο κρούσμα ήταν μέσα από τις βάσεις.

Δεν έχει βγει καν μία ανακοίνωση εκ μέρους είτε του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, είτε του Δήμαρχου Χανίων που να ζητά τα αυτονόητα ή να ενημερώνει τους πολίτες για την κατάσταση.

Άκρα του τάφου σιωπή. Κακή στιγμή για να χρησιμοποιούμε τέτοιες εκφράσεις, όμως τι άλλο μπορούμε να πούμε σε μία στιγμή που ο χαρακτηρισμός “του θανάτου” για τις βάσεις μοιάζει πιο κοντινός στον κάθε Χανιώτη παρά ποτέ;

Είναι λάθος η τακτική που ακολουθούν. Η διαφάνεια και η ενημέρωση είναι το μόνο που μπορεί να φέρει ξανά την ηρεμία στον τόπο. Οφείλουν να βγουν και να μιλήσουν, να ενημερώσουν τον κόσμο για τα μέτρα που λαμβάνονται μετά το πρώτο κρούσμα και να απαιτήσουν αυστηροποίηση των μέτρων και εντός των στρατιωτικών εγκαταστάσεων, ελληνικών και ξένων.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Διοικητής των Αμερικάνικων βάσεων είναι πραγματικά αστεία. Το να βάζεις τα τραπέζια στην καφετέρια των βάσεων σε απόσταση δύο μέτρων δε διασφαλίζει την υγεία κανενός.

Οφείλουν όλοι να σέβονται τους νόμους του ελληνικού κράτους. Δε γίνεται στα Χανιά να έχουμε δύο κράτη. Όχι εν καιρώ πολέμου με έναν αόρατο εχθρό, όπως χαρακτήρισε αυτό που βιώνουμε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας.

Επιτέλους μιλήστε. Μιλήστε στους πολίτες που σας εμπιστεύτηκαν τώρα που σας έχουν περισσότερο ανάγκη.

Αγώνας της Κρήτης