Βίντεο και εικόνες της Γνώμης Πατρών: Αδειάζουν σαν «τρελοί» τα ράφια των σούπερ μάρκετ οι Άγγλοι στο Λονδίνο

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε άδεια ράφια σε σούπερ μάρκετ. Αυτή την περίοδο δυστυχώς είναι μία συνήθη είκονα αυτή που επικρατεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε άδεια ράφια σε σούπερ μάρκετ. Αυτή την περίοδο δυστυχώς είναι μία συνήθη είκονα αυτή που επικρατεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Έτσι και στο Λονδίνο η συμπεριφορά των καταναλωτών δεν διαφέρει από καμία άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Όπως μπορείτε να δείτε και από το βίντεο και τις φωτογραφίες του gnomip που μας έστειλε αναγνωστριά μας τα ράφια είναι άδεια ενώ όπως φαίνεται χαρακτηριστικά δεν τηρούνται και οι απαιτούμενες αποστάσεις μεταξύ των καταναλωτών στους διαδρόμους και στα ταμεία των σούπερ μάρκετ.

Στην κορυφή της ζήτησης βρίσκεται το χαρτί υγείας και ακολουθούν τα ζυμαρικά, οι κονσέρβες, το κρέας (το οποίο χθες δεν υπήρχε ούτε για δείγμα σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ) και τα όσπρια.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σε πρόσφατες δηλώσεις του υποστήριξε πως τα μέτρα που λαμβάνονται στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν είναι απαραίτητο να ληφθούν και στην Αγγλία τονίζοντας πως αναλογικά με τον πληθυσμό και την επισκεψιμότητα της χώρας τα κρούσματα είναι πολύ χαμηλά.

Ευτυχώς οι Άγγλοι έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση και λαμβάνουν μέτρα. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από το Camden Market , η οποία είναι από τις πιο γνωστές υπαίθριες αγορές στο Λονδίνο και πάντα επικρατεί το αδιαχώρητο από κόσμο. Όπως διακρίνετε, χθες Τρίτη ήταν σχεδόν άδειο κάτι που δείχνει πως κάποιοι πολίτες έχουν την αίσθηση της ευθύνης για να προστατευτούν τόσο οι ίδιοι αλλά και για να προστατέψουν τους γύρω τους.

Δείτε εικόνες και βίντεο στην εφημερίδα Πρωινή Γνώμη Πατρών