Θ. Καμμένου: Απόλυτη η ανάγκη εξειδικευμένων μέτρων για τον τουρισμό

Τι ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ η πρόεδρος του τμήματος τουρισμού του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

 

Τι ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ η πρόεδρος του τμήματος τουρισμού του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Σε δύο τομείς στάθηκε η πρόεδρος του τμήματος τουρισμού του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, μέλος της Δ.Ε.και τουριστική πράκτορας Θέκλα Καμμένου, στη συζήτηση που είχε με τον Δημήτρη Καρεκλίδη στο Ράδιο ΕΝΑ, καθώς από τη μία έχουν ειπωθεί ήδη πολλά για τους εκδρομείς που βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Τουρκία, ενώ ακόμη δεν έχουν έρθει μέτρα για τη στήριξη του Τουρισμού, που πλήττεται άγρια από την πανδημία.

Για τους επισκέπτες στην Τουρκία, η κα Καμμένου ανέφερε ότι: «Τα τουριστικά γραφεία του Βόλου και δεν λειτουργούν από την Καθαρή Δευτέρα ήδη, αφού δεν υπάρχει αντικείμενο. Γραφείο της Καβάλας έκλεισε τη μεταφορά. Τελικά από τον Βόλο ήταν 8 και 14 από Τρίκαλα, 10 από Λαμία και Κόρινθο και από άλλες πόλεις. Δεν ξέρουμε εμείς ποιοι ήταν οι άνθρωποι αυτοί. Μας ζητάνε να πάμε στον Εισαγγελέα, δεν υπήρχε όμως απαγόρευση μετακινήσεων. Και το πρώτο κρούσμα στον Βόλο ήταν εισαγόμενο. Πρέπει να υπάρχει ατομική ευθύνη του καθενός για τη σοβαρότητα της κατάστασης. Δεν είμαστε μόνοι μας και κάθε ενέργεια έχει και μία αντίδραση. Ουσιαστικά αφέθηκε να εννοείται ότι τα βολιώτικα γραφεία διοργάνωσαν κάτι, που δεν ισχύει».

Για την κατάσταση που επικρατεί από την άλλη στον Τουρισμό, η κα Καμμένου εξέφρασε βαθύτατη ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι. «Είναι 100% η μείωση τζίρου. Όσοι ασχολούνταν με Έλληνες, ακυρώθηκαν όλα. Ακόμη και για το Πάσχα. Για τον εισερχόμενο Τουρισμό είναι χειρότερα. Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει αυτό το πράγμα και τι θα γίνει το καλοκαίρι. Δεν έχουμε προκαταβολές για τη θερινή σεζόν. Έχω μιλήσει με πολλές χώρες και όλοι βρίσκονται με πολύ μεγάλο ερωτηματικό. Δεν ξέρουμε ποιοι tour operators και ποιες αεροπορικές εταιρείες θα αντέξουν. Πραγματικά δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει έστω ένα δίμηνο σεζόν και όλοι λένε ότι Μάιος και Ιούνιος είναι χαμένοι. Ευελπιστούν για Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, αρκεί να το ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτό» σημείωσε.

Σε τοπικό επίπεδο, βλέπει επίσης μεγάλα προβλήματα. Όπως υπογράμμισε: « Η ιταλική αγορά ,που είναι μεγάλη για τις Σποράδες, είναι ανύπαρκτη πλέον. Για τους Άγγλους από την άλλη, φαίνεται ότι όταν η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί στους υπόλοιπους, εκεί θα είναι στην κορύφωσή της. Περιμέναμε από την Πολιτεία εξειδίκευση στα μέτρα για τον Τουρισμό. Η Ευρώπη δίνει προτεραιότητα στην Υγεία και τον Τουρισμό. Βλέπουμε ότι φέτος θα είναι 3 δις ευρώ λιγότερα στην Ευρώπη. Οργανισμοί έχουν ζητήσει να ξεκαθαρίσει το θέμα. Και πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη και για τους υπαλλήλους.

Γ’ αυτό και σημείωσε επίσης ότι: «Ελπίζω για πιο στοχευμένα μέτρα και πιέζουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο Τουρισμός δεν είναι μόνο τα ξενοδοχεία. Είναι η μεταφορά, το κατάλυμα, το αξιοθέατο και οι υπηρεσίες γύρω από αυτά. Πραγματικά εάν δεν έχουμε μέτρα θα κλείσουν γραφεία. Μπορεί να μας καλούν να μην γίνουν απολύσεις αλλά στο τέλος οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες θα κλείσουν την επιχείρησή τους».

Μαγνησία