Τι αναφέρουν οι Βολιώτες ως συχνότερη δικαιολογία για να βγουν απ΄το σπίτι

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ελέγχων του Λιμεναρχείου Βόλου

 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ελέγχων του Λιμεναρχείου Βόλου

Συχνότερη αιτιολογία για να βγουν απ΄το σπίτι τους, στη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, όπως αποδεικνύεται στους ελέγχους των πεζών που κάνει το Λιμεναρχείο Βόλου, είναι η σωματική άσκηση και η κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

Στο μεταξύ, σε επτά επιβάτες που δεν ήταν μόνιμοι κάτοικοι των νησιών ούτε υπάλληλοι που πήγαιναν για ανεφοδιασμό των νησιών, απαγόρευσε την επιβίβαση στο πλοίο της γραμμής το Λιμεναρχείο Βόλου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το χρονικό διάστημα από 21-03-2020 έως και 24-03-2020 διενεργήθηκαν από στελέχη του Λιμεναρχείου Βόλου 149 έλεγχοι στο Ε/Γ – Ο/Γ «Εξπρές Σκιάθος» κατ’ εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης και απαγορεύτηκε η επιβίβαση στο πλοίο 7 ατόμων. Επίσης την 25η Μαρτίου και χθες δεν εκτελέστηκαν ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς τα νησιά.

Πάνω από 470 έλεγχοι

Επίσης, από ελεγκτικά κλιμάκια στελεχών του διενεργήθηκαν στην περιοχή αρμοδιότητας του Λιμεναρχείου κατά το χρονικό διάστημα από 23-03-2020 έως και 25-03-2020 έλεγχοι αναφορικά με την εφαρμογή του μέτρου της καθολικής απαγόρευσης μετακίνησης, 23 έλεγχοι οχημάτων, με μέσο όρο ηλικίας οδηγών- επιβαινόντων τα 45 έτη, οι οποίοι διέθεταν βεβαιώσεις τύπου Α, (μετακινήσεις των εργαζόμενων) στο μεγαλύτερο ποσοστό τους και 450 έλεγχοι πεζών, με μέσο όρο ηλικίας τα 45 έτη, οι οποίοι διέθεταν βεβαιώσεις τύπου Β, με συχνότερη αιτιολογία τη σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο. Κατά τους διενεργηθέντες ελέγχους δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

Περιπολίες αλιευτικά καταφύγια

Τέλος, διενεργήθηκαν τακτικές περιπολίες σε αλιευτικά καταφύγια περιοχής δικαιοδοσίας μας κατ’ εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον προσωρινό περιορισμό κυκλοφορίας κάθε τύπου πλοίων και σκαφών καθώς και του απόπλου και κατάπλου ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και επαγγελματικών τουριστικών πλοίων, με αρνητικά αποτελέσματα.

Μαγνησία