«Πατείς με πατώ σε» σήμερα έξω από τράπεζες της Ρόδου (φωτορεπορτάζ)

Περίμεναν στις ουρές δεκάδες συμπολίτες μας

 

Περίμεναν στις ουρές δεκάδες συμπολίτες μας

Ουρές συμπολιτών μας, συνωστισμός και πολλαπλοί κίνδυνοι, άρχισαν να καταγράφονται σήμερα από νωρίς το πρωί, έξω από πολλά υποκαταστήματα τραπεζών στο νησί της Ρόδου, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό, για το κατά πόσο τελικά τηρούνται τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και κατά πόσο έχουμε κατανοήσει την σοβαρότητα της κατάστασης.

Το «μένουμε σπίτι» δεν ίσχυσε τελικά για εκατοντάδες συμπολίτες μας - στην πλειοψηφία τους συνταξιούχοι (οι οποίοι μάλιστα εντάσσονται στην ευάλωτη κατηγορία) αφού από νωρίς το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται κατά δεκάδες έξω από τα καταστήματα των τραπεζών έτσι ώστε να εισπράξουν τις συντάξεις του ΙΚΑ ή να διεκπαιρεώσουν άλλες τραπεζικές υποθέσεις.

Σε κάποιες ουρές τηρούνταν οι αναγκαίες αποστάσεις, αλλά σε άλλες όχι με αποτέλεσμα να χρειαστεί να κληθεί αστυνομία από τους ίδιους, ή τους διευθυντές των υποκαταστημάτων των τραπεζών.

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση που κυριάρχησε σήμερα, προκαλεί έντονα ερωτηματικά και ανησυχία και αυτό που θα πρέπει να εξεταστεί τώρα, είναι η άμεση λήψη μέτρων για να μην υπάρξει τέτοιος συνωστισμός εκ νέου, για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας για την θωράκιση από την μετάδοση του κορωνοϊού.

Δείτε τις εικόνες στη Ροδιακή εφημερίδα