­Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης ισχυρίζεται ότι είναι κοντά στο εμβόλιο

Μία επιστολή που είδε το φως της δημοσιότητας χθες φέρνει νέα δεδομένα όσο αφορά στην αντιμετώπιση του κοροναϊού

 

Μία επιστολή που είδε το φως της δημοσιότητας χθες φέρνει νέα δεδομένα όσο αφορά στην αντιμετώπιση του κοροναϊού

Η καθηγήτρια του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Ειρήνη Αθανασάκη, ζητά από τον περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, να στηρίξει με τα απαραίτητα κονδύλια την έρευνά της που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός εμβολίου που θα καταπολεμήσει τον ιό.

Η επιστολή έχει ημερομηνία 28 Μαρτίου και κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ίδια επιβεβαιώνει στην “Π” την ύπαρξη της επιστολής, αλλά τονίζει πως περιμένει τις κινήσεις από πλευράς Περιφέρειας.

Όπως αναφέρει, ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο, πριν ακόμα ο κοροναϊός χτυπήσει την πόρτα της Ελλάδας, είχε έρθει σε επαφή με το ΚΕΕΛΠΝΟ, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια ανταπόκριση.

Με την επιστολή της ζητάει από τον κ. Αρναουτάκη μία χρηματοδότηση της τάξης των 80.000 ευρώ με 100.000 ευρώ για την τελειοποίηση και εφαρμογή εξατομικευμένου εμβολίου ενάντια στον κοροναϊό.

“Είμαστε πρωτοπόροι, αλλά επειδή η τεχνολογία που προτείνουμε σε περιλαμβάνει “φάρμακο”, οι εταιρείες δεν δείχνουν το απαραίτητο ενδιαφέρον” α-ναφέρει.

Εξηγεί πως η ειδικότητά της είναι ανοσολογία, τίτλος που απέκτησε από το Τμήμα Ανοσολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Alberta στον Καναδά το 1988.

“Γνωρίζω πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τον ιό. Έχω ήδη στείλει ένα σχετικό άρθρο σε έγκριτο διεθνές περιοδικό και περιμένω την απάντηση” αναφέρει.

Εξηγεί ότι η προσπάθειά της ξεκίνησε τον Ιανουάριο χωρίς αποτέλεσμα και εύχεται η Κρήτη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Πατρίς Ηρακλείου