ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις κανονικά στη Σούδα και κατά την περίοδο του κορωνοϊού με συμμετοχή Ιταλικών, Γερμανικών, Καναδικών και Τούρκικων φρεγατών – Άγνωστο αν υπάρχουν αρκετά τεστ κορωνοϊού στις αμερικάνικες βάσεις (εικόνες)

Στη Νορβηγία η ΝΑΤΟϊκή άσκηση “Cold Response” ακυρώθηκε λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, κρούσματα κορωνοϊού παρουσιάζονται ακόμη και σε αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ, όμως στη Σούδα, οι ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις συνεχίζονται κανονικά

 

Στη Νορβηγία η ΝΑΤΟϊκή άσκηση “Cold Response” ακυρώθηκε λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, κρούσματα κορωνοϊού παρουσιάζονται ακόμη και σε αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ, όμως στη Σούδα, οι ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις συνεχίζονται κανονικά

ΝΑΤΟϊκή άσκηση πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη με τη συμμετοχή των Standing NATO Maritime Group Two (SNMG2) και Standing NATO Mine Countermeasures Group Two (SNMCMG2). Οι συγκεκριμένες μονάδες με τη συμμετοχή της Γερμανικής πολεμικής φρεγάτας Mecklenburg-Vorpommern, συμμετείχαν σε κοινή άσκηση στα ελληνικά νερά στις 20 Μαρτίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό κείμενο:

“Σε μία στιγμή εξαιρετικού ρίσκου που δημιουργεί η επιδημία του κορωνοϊού, η αλληλεπίδραση προσέφερε μία θαυμάσια ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις μαχητικές ικανότητες όλων των μονάδων ειδικά σε σενάρια που συμπεριλαμβάνουν ασύμμετρες απειλές όπως το ρίσκο θαλάσσιων ναρκών.

Η μονάδα SNMG2 αποτελείται από την Ιταλική φρεγάτα Fasan, την Καναδική φρεγάτα Fredericton και την Τουρκική φρεγάτα Salihreis, που ήταν μάλιστα και η ναυαρχίδα της μονάδας.

Άγνωστο αν υπάρχουν αρκετά τεστ κορωνοϊού στις αμερικάνικες βάσεις

Εν τω μεταξύ ο Γερουσιαστής των Δημοκρατικών Tammy Baldwin, ζήτησε πληροφορίες σχετικά με το αν υπάρχουν επαρκή τεστ για τους στρατιώτες στις βάσεις των ΗΠΑ σε άλλες χώρες.

Ο Baldwin αναφέρει την περίπτωση στρατιωτικής βάσης κοντά στα Ιρανικά σύνορα όπου το προσωπικό παρουσίασε συμπτώματα γρίπης κοντά σε πόλη όπου είχαν παρουσιαστεί αρκετά κρούσματα κορωνοϊού.

Σε δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος των Δημοκρατικών στο Γουισκόνσιν Marc Pocan:

“Ζητήσαμε από το Υπουργείο Άμυνας αν ο στρατός έχει αρκετά τεστ κορωνοϊού στις βάσεις στο εξωτερικό”, αναφέρεται στη δήλωση. “Ακόμη δεν είναι ικανοί να μας απαντήσουν με ένα “ναι” ή ένα “όχι” αν οι βάσεις μας στο εξωρερικό έχουν τα απαραίτητα τεστ για τον κορωνοϊό”

“Το γεγονός ότι δε μπορούν να μας δώσουν μία απλή απάντηση για τους στρατιώτες μας που υπηρετούν στο εξωτερικό είναι πολύ ανησυχητικό. Ελπίζω ότι ο στρατός θα μπορέσει να μας δώσει την απάντηση που αναζητούμε”

Ακυρώνονται στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ

Το Πεντάγωνο έχει προχωρήσει σε μία σειρά αλλαγές τις τελευταίες εβδομάδες καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού πληθαίνουν.

Πολλές στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ ακυρώθηκαν ή συρρικνώθηκαν σε μία προσπάθεια αποτροπής της διάδοσης του ιού και προστασίας του αμερικάνικου προσωπικού.

Όχι όμως και στη Σούδα…

Αγώνας της Κρήτης