Ευθύμης Τσάμης: «Να παρέμβει άμεσα ο Δήμος Βόλου στους Ρομά της Νεάπολης»

Ζητώντας να γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κορωνοϊό

 

Ζητώντας να γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κορωνοϊό

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το θέμα με τον κορωνοϊό στη συνοικία της Νέας Σμύρνης και στις τάξεις των Ρομά στη Λάρισα, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας ζήτησε με επιστολή του να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και σε άλλους οικισμούς προκειμένου να φανεί αν το πρόβλημα έχει επεκταθεί. Παράλληλα, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102.5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, ο πρόεδρος του ΙΣΜ, Ευθύμης Τσάμης τόνισε ότι ο Δήμος Βόλου θα πρέπει ν’ αναλάβει τις ευθύνες του και να παρέμβει άμεσα για ελέγχους σε περιοχές όπως είναι η Νεάπολη.

«Εμείς μόλις εμφανίστηκε το πρόβλημα, επειδή ξέρουμε ότι οι Ρομά έχουν μία ιδιαίτερη κουλτούρα και τρόπο ζωής με αρκετό συγχρωτισμό, και επειδή τα περιστατικά στη Λάρισα επεκτάθηκαν και σε άλλες περιοχές, ζητήσαμε ελέγχους. Έχουμε τρεις οικισμούς στην περιοχή μας και θα έπρεπε να παρέμβει ο Δήμος σ’ αυτές όπως είναι η Νεάπολη Μαγνησίας, εκεί όπου ο υπάρχει ένας οικισμός που δεν ξέρω αν έχει τις νόμιμες προδιαγραφές. Είναι αφορμή για παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών να κάνουν δειγματοληπτικό έλεγχο σε όλες αυτές τις περιοχές της Θεσσαλίας» τόνισε ο κ. Τσάμης.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΜ, μπορεί η καραντίνα να έχει πάει έως τώρα καλά, έστω και με τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος, ωστόσο έστω και το παραμικρό λάθος μπορεί να τινάξει την όλη προσπάθεια στον αέρα. Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι δειγματοληπτικός έλεγχος, αλλά δεν έχει γίνει κάτι τώρα. Άκουσα ότι θα μπούνε στη διαδικασία πανελληνίως για έλεγχο οικισμών Ρομά και προσφύγων.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος ο κ. Τσάμης ανέφερε πως ενημερώθηκε ότι βουλευτές Μαγνησίας της ΝΔ, Χρ. Μπουκώρος και Ζ. Μακρή την προώθησαν στη Βουλή, με τη λογική ότι θα πρέπει να παρέμβει το Υπουργείο. «Θεωρώ ότι πρέπει να πιέσουν όλοι για να γίνει αυτή η ενέργεια, ειδικά σε περιοχές που έχουμε πρόβλημα από πριν, όπως η Νεάπολη. Επαναλαμβάνω ότι πρέπει να επιληφθεί άμεσα ο Δήμος, γιατί είναι στην αρμοδιότητά του και να βάλουν προτεραιότητα την υγεία. Περιμένουμε άμεσα αποτελέσματα.

Για τα ΚΥ που θα αποτελούν κέντρα αναφοράς στη μάχη κατά του κορωνοϊού, ο πρόεδρος του ΙΣΜ τόνισε ότι αυτό αποτέλεσε πρόταση του συλλόγου για να μην επιβαρύνονται τα νοσοκομεία και ότι έχει σταλεί η λίστα ελεύθερων επαγγελματιών-γιατρών ώστε να στελεχώσουν κενά στο νοσοκομείο ή στο Κέντρο Υγείας στο πρώην ΙΚΑ, εφόσον παραστεί ανάγκη για κάτι τέτοιο.

Μαγνησία