Κέρκυρα: Για κατάθεση στην Εισαγγελία αναμένεται η Δήμαρχος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου

ο δικαστήριο αναμένεται να μεταβούν σήμερα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου

 

ο δικαστήριο αναμένεται να μεταβούν σήμερα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου

Στο δικαστήριο αναμένεται να μεταβούν σήμερα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός, για να καταθέσουν, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν το ίδιο θα κάνει και ο Μητροπολίτης Νεκτάριος.

Υπενθυμίζεται ότι εναντίον τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για το γεγονός ότι χθες, Κυριακή των Βαΐων, βρίσκονταν εντός του ναού του Αγίου Σπυρίδωνος και μάλιστα συμμετείχαν στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, κεκλεισμένων των θυρών. Μέσα στην εκκλησία, όπως εμφανίζεται στα video των τηλεοπτικών σταθμών, βρίσκονταν πάνω από 15 άτομα, ενώ ο νόμος ορίζει ρητά ότι οι λειτουργίες θα τελούνται λιτά με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό και επιτρέπεται μόνο η τελεοπτική ή ραδιοφωνική τους μετάδοση. Τα γεγονότα αυτά έρχονται σε αντίθεση με τις πρόσφατες υπουργικές διατάξεις αλλά και την απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Χθες το απόγευμα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών σχημάτισε δικογραφία εναντίον των τριών προαναφερθέντων, για παραβίαση της Κοινής Υπουργικής απόφασης 23093/2020 σε συνδυασμό με τις ΠΝΠ 25.02. 2020, ενώ το αυτόφωρο λήγει σήμερα το απόγευμα.

Αναμένονται εξελίξεις για τα υπόλοιπα άτομα που βρίσκονταν εντός του ναού και συμμετείχαν στη Θεία Κοινωνία.

Ενημέρωση Κέρκυρας