90% μείωση στην κίνηση των ταξί του Βόλου-Με μάσκες οδηγοί και επιβάτες

Ενώ πολλοί επαγγελματίες δεν έχουν πάρει την ενίσχυση των 800 ευρώ

 

Ενώ πολλοί επαγγελματίες δεν έχουν πάρει την ενίσχυση των 800 ευρώ

Σε ρυθμούς κορωνοϊού κινούνται και οι επαγγελματίες ταξί του Βόλου και της Μαγνησίας, καθώς όλοι καλούνται να προσαρμοστούν στα μέτρα της Πολιτείας αλλά ν’ αντιμετωπίσουν και τις οικονομικές συνέπειες. Γι’ αυτά τα θέματα μίλησε στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή, ο Πρόεδρος Συνεταιρισμού Ταξί, Ευδόκιμος Πασχαλίδης, επισημαίνοντας ότι η κίνηση εν μέσω καραντίνας ήταν ελάχιστη έως ανύπαρκτη.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, η κίνηση για τον Απρίλιου ήταν 90% λιγότερη σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς. Από τα 190 του συνεταιρισμού, 20-25 ταξί βρίσκονταν στους δρόμους ενώ οι μετακινήσεις του κόσμου ήταν συγκεκριμένες, για γιατρό ή νοσοκομείο. «Το Πάσχα έγιναν κάποιες μετακινήσεις με μεταφορά ακόμη και φαγητού. Μετά σιγά σιγά ξεθάρρευε ο κόσμος αφού και ο Βόλος δεν είχε κρούσματα. Από χθες σχεδόν όλα τα ταξί είναι έξω. Παρατηρείται μία μικρή αύξηση και θα φανεί πώς θα λειτουργήσει ο κόσμος» σημείωσε ο κ. Πασχαλίδης.

Την ίδια στιγμή και ο κλάδος των ταξί χαρακτηρίστηκε ως πληττόμενος, με οδηγούς και επαγγελματίες να παίρνουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ, αλλά όχι όλοι και πάλι. Αρκετοί ακόμη περιμένουν τις σχετικές πιστώσεις στους λογαριασμούς τους, καθώς όπως επισημαίνει και ο πρόεδρος του συνεταιρισμού καλούνται να καλύψουν υποχρεώσεις.

Όσον αφορά τον αριθμό των επιβατών δεν άλλαξε τίποτα και επιτρέπεται ένας επιβάτης ή δύο αν ο ένας από αυτούς χρειάζεται ιατρική βοήθεια. Επίσης επιτρέπεται ένας γονέας με ανήλικα τέκνα. «Πλέον και οι οδηγοί και οι επιβάτες να φορούν μάσκα. Στο τηλεφωνικό κέντρο γίνεται η σχετική ενημέρωση γιατί υπάρχει και το πρόστιμο των 150 ευρώ ενώ η σχετική ΚΥΑ αναφέρει το πρόστιμο αφορά και τους οδηγούς και τους επιβάτες» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πασχαλίδης.

Μαγνησία