Αχαΐα: Έχασε το σπίτι της για 900 ευρώ - Παρέμβαση του πρωθυπουργού για «ρατσιστική δίωξη»!

Το προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη προκάλεσε μία πολύχρονη ιστορία, πολεοδομικής φύσης, με δικαστικές όμως και κυρίως κοινωνικές προεκτάσεις, που έχει ως πρωταγωνίστρια και θύμα μία κάτοικο της Ακράτας, η οποία έφτασε μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου όταν είδε το ελληνικό δημόσιο και τη δικαιοσύνη να στέκονται οι αιτίες εμπόδιο του μαρτυρίου που βιώνει

 

Το προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη προκάλεσε μία πολύχρονη ιστορία, πολεοδομικής φύσης, με δικαστικές όμως και κυρίως κοινωνικές προεκτάσεις, που έχει ως πρωταγωνίστρια και θύμα μία κάτοικο της Ακράτας, η οποία έφτασε μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου όταν είδε το ελληνικό δημόσιο και τη δικαιοσύνη να στέκονται οι αιτίες εμπόδιο του μαρτυρίου που βιώνει.

Η συνταξιούχος καθηγήτρια Αγγλικών Βασιλική Παπαθανασίου - Τζούλαμπιτς, ιδιοκτήτρια ενός μικρού διαμερίσματος (από το 1987), κατήγγειλε με επιστολή της στον πρωθυπουργό (στις 10 Μαρτίου) «ρατσιστική δίωξη» εναντίον της, λόγω της καταγωγής της από τη Λάρισα αλλά και του μακαρίτη συζύγου της από Βοσνία - Κροατία (πρ. ποδοσφαιριστή της μπουντεσλίγκα και στέλεχος μεγάλης εταιρείας), σε μία μακρόσυρτη υπόθεση που την οδήγησε στο να χάσει το σπίτι της, σε ερημοδικία για χρέος κοινοχρήστων 900 ευρώ, κατόπιν απόρριψης αίτησης ανακοπής ηλεκτρονικού πλειστηριασμού της α' κατοικίας της... ο οποίος διενεργήθηκε σε συμβολαιογραφείο της Κεφαλονιάς, επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ.

Μόλις προχθές, συνεργάτης του πρωθυπουργικού γραφείου επικοινώνησε μαζί της, της μετέφερε το ενδιαφέρον του κ. Μητσοτάκη για την περιπέτειά της, ζήτησε παραπάνω στοιχεία και ήδη έδωσε εντολή να διερευνήσουν σε βάθος όλες τις πτυχές της υπόθεσης, οι συναρμόδιοι υπουργοί Εσωτερικών, Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Υποδομών.

«Και τίποτα να μη γίνει στο τέλος, δεν μπορώ να μην εξάρω το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού και μάλιστα σε μία περίοδο που τα θέματα είναι πολλά στο γραφείο του» λέει στην «Π» η παθούσα. Δεν ξεχνάει μάλιστα ότι είχε εισπράξει «κοροϊδία και έλλειψη ενδιαφέροντος» από το πρωθυπουργικό γραφείο του Αλ.Τσίπρα, ενώ όταν αυτός επισκέφθηκε την Ακράτα δεν της επέτρεψαν να του μιλήσει. Επίσης δεν διαπίστωσε κανένα ενδιαφέρον από τους πρ.υπουργούς Σταθάκη και Σκουρλέτη, πλην του Δ. Παπαγγελόπουλου ο οποίος διέταξε αποτελεσματικό έλεγχο στην Πολεοδομία Αιγίου, για να βρεθούν αρκετές υπηρεσιακές παραλείψεις.

Για το θεμα είναι ενήμερη εγγράφως και η γραμματεία της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με την κ. Παπαθανασίου να έχει ήδη ενημερωθεί πως θα έχει συνάντηση με την Αικ. Σακελλαροπούλου, λόγω της νομικής πλοκής του θέματος και των «κενών» της δικαιουσύνης. Ανάλογη επιστολή έχει σταλεί και στον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Γ.Λέκκα, δίχως απάντηση ακόμα.

Σημειώνεται ότι, κατά καιρούς, έχουν λάβει γνώση και οι πρεσβείες Βοσνίας, Κροατίας και Γερμανίας, λόγω της καταγωγής του θανόντος συντρόφου της καταγγέλλουσας.

Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Πελοπόννησος