Βόλος: Σε εξέλιξη προκαταρκτική για το κάπνισμα στα σχολεία

Σε πταισματοδίκη για κατάθεση ο διευθυντής της ΔΔΕ Μαγνησίας

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται προκαταρκτική έρευνα που διέταξε εισαγγελέας, μετά από ανώνυμες καταγγελίες για το κάπνισμα στα σχολεία και άλλες δημόσιες υπηρεσίες του Βόλου και χθες πέρασε την πόρτα του Πταισματοδίκη ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης, προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση.

Ο διευθυντής Εκπαίδευσης δήλωσε στον δικαστικό λειτουργό, ότι στους ελέγχους που έγιναν από τη ΔΔΕ, δεν διαπιστώθηκε ότι μαθητής κάπνιζε εντός του σχολείου και πρόσθεσε ότι στα σχολεία γίνονται πολλές δράσεις κατά του τσιγάρου και των ναρκωτικών, σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Πιλότος, άλλους αρμόδιους φορείς, όπως και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαβελίδης επισήμανε ότι στα 74 σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μαγνησίας, οι καθηγητές νουθετούν συνεχώς τους μαθητές τους κατά συνηθειών όπως το κάπνισμα και άλλες εξαρτησιογόνες ουσίες. Συμπλήρωσε δε ότι οι λίγοι εκπαιδευτικοί που καπνίζουν το κάνουν εκτός σχολείου, ενώ έφερε ως παράδειγμα τουλάχιστον δύο Συλλόγους Διδασκόντων σχολείων, όπου δεν είναι κανένας καπνιστής.

Σημειώνεται ότι αν ο μαθητής βρεθεί να καπνίζει εντός του σχολείου, υπάρχουν διάφορες ποινές, από απλή επίπληξη στην αρχή μέχρι και αποβολή ημερών, αν το επαναλάβει . Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, σύμφωνα με τον κ. Σαβελίδη, δίνει έμφαση στην πρόληψη παρά στην καταστολή του καπνίσματος και όχι μόνο.