Το 2024 έτοιμο το νέο νοσοκομείο Σπάρτης!

Το χρονοδιάγραμμα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

 

Το χρονοδιάγραμμα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Το αίτημα ετών και ο διακαής πόθος κάμποσων γενεών της λακωνικής κοινωνίας αρχίζει να λαμβάνει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Σε περίπου πέντε χρόνια η Σπάρτη αναμένεται να αποκτήσει το νέο νοσοκομείο, το οποίο θα ανεγερθεί με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) δίπλα στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις. Ειδικότερα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Ιδρύματος και εφόσον κυρωθεί η τροποποίηση της κύριας σύμβασης άμεσα, το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης προβλέπεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στην Πολιτεία και κατ’ επέκταση στους Έλληνες πολίτες τον Δεκέμβριο του 2024. Πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, ξεκίνησε η φάση των γεωτεχνικών και γεωφυσικών μελετών στον χώρο όπου πρόκειται να ανεγερθεί η νέα μονάδα και η διαδικασία εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς.

Η ενημέρωση του ΙΣΝ

Σε συνέχεια ανακοίνωσης του προέδρου του ΙΣΝ, Ανδρέα Δρακόπουλου, για την πρόθεση του ΙΣΝ να προχωρήσει σε δωρεά για τη δημιουργία νέου Γενικού Νοσοκομείου στη Σπάρτη, στο πλαίσιο σημαντικής πρωτοβουλίας για την περαιτέρω ενίσχυση της ευρύτερης περιοχής της Λακωνίας, έχει δρομολογηθεί σειρά ενεργειών για την επίσημη έναρξη υλοποίησης του έργου. Ως επόμενο βήμα προβλέπεται η κύρωση της τροποποίησης της κύριας Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του ΙΣΝ και του ΕΔ, που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την ένταξη στην Πρωτοβουλία για την Υγεία της κατασκευής και εξοπλισμού του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης. Παράλληλα, έχει συσταθεί και συγκροτηθεί η αρμόδια ομάδα διαχείρισης του έργου. Η σύνθεση της ομάδας είναι ίδια με αυτήν που έχει αναλάβει τον συντονισμό, τη διαχείριση και την υλοποίηση των έργων υποδομών στην Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, και αποτελείται από εκπροσώπους του αρχιτεκτονικού γραφείου RPBW και του ελληνικού γραφείου “Betaplan”, της “Ηill International”, η οποία διαχειρίζεται και επιβλέπει το έργο, καθώς και της βρετανικής εταιρείας “Llewelyn Davies”, που προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες νοσοκομειακού σχεδιασμού.

Πρωτοβουλία για την Υγεία

Η Πρωτοβουλία για την Υγεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα €400 εκατομμύρια, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, με σκοπό την ενίσχυση και ποιοτική αναβάθμιση του Δημόσιου Τομέα Υγείας στην Ελλάδα και τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους πολίτες.

Συνοπτικά, η Πρωτοβουλία για την Υγεία περιλαμβάνει σειρά έργων νοσοκομειακών υποδομών, προμήθειας εξοπλισμού και προγραμμάτων εκπαίδευσης.

Χρήστος Πετρούλιας
Λακωνικός Τύπος