Δημοσιογραφικές αποστολές στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Επισκέφθηκε τη Λέσβο ο διευθυντής και αρχισυντάκτης του περιοδικού VAGABOND Βουλγαρίας

 

Επισκέφθηκε τη Λέσβο ο διευθυντής και αρχισυντάκτης του περιοδικού VAGABOND Βουλγαρίας.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μέσω της Διεύθυνσης Τουρισμού, διοργάνωσε σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, τη Marketing Greece, αλλά και με την υποστήριξη τοπικών φορέων και επιχειρήσεων από τα νησιά τις παρακάτω δημοσιογραφικές αποστολές, την περίοδο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2019.

Κατά το διάστημα από 7 έως 11 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του αρχισυντάκτη και γενικού διευθυντή του περιοδικού VAGABOND Βουλγαρίας Anthony Georgieff και της συντάκτριας Dimana Trankova στη Λέσβο, με σκοπό τη δημοσίευση αφιερώματος για το νησί που εκτιμάται ότι θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο 2020 στην έντυπη και ηλεκτρονική του έκδοση.

To Vagabond Βουλγαρίας είναι ένα έντυπο και διαδικτυακό περιοδικό με ποιοτικό περιεχόμενο που εκδίδεται μόνο στην αγγλική γλώσσα και απευθύνεται σε υψηλής μόρφωσης και εισοδηματικού επιπέδου κοινό αλλά και στο διεθνές κοινό που ζει στη Βουλγαρία.

Το επίπεδο των δημοσιογράφων του θεωρείται υψηλό και η θεματολογία του περιλαμβάνει ταξίδια, μόδα, πολιτική, τέχνες, αθλητισμό, συνεντεύξεις κτλ.

Η φιλοξενία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της Διεύθυνσης Τουρισμού Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με το Γραφείο ΕΟΤ Ρουμανίας (με αρμοδιότητα και για τη Βουλγαρία) και τη σύμπραξη του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, του Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου και του Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού.

Ακόμα, πέντε δημοσιογράφοι από μεγάλης εμβέλειας έντυπα (La Stampa, La Republica, Bella Europa, Donna Moderna, και από το Ιταλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ANSA Med) επισκέφθηκαν τη Χίο από τις 3 έως τις 7 Οκτωβρίου, με σκοπό να γνωρίσουν το νησί και το τουριστικό προϊόν που προσφέρει και να το παρουσιάσουν στο Ιταλικό κοινό.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της Διεύθυνσης Τουρισμού Π.Β.Α. (Τμήμα Τουρισμού ΠΕ Χίου), με το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας και την αποστολή συνόδευε η Πρ/νη του Γραφείου ΕΟΤ Μιλάνο, Κυριακή Μπουλασίδου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Β.Α., κ. Νίκου Νύκτα με την κ. Μπουλασίδου, κατά την οποία συζητήθηκε ο προγραμματισμός ενεργειών σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Μιλάνο, για την προβολή των νησιών της Περιφέρειας στην Ιταλική αγορά.

Με θέμα τη μαστίχα της Χίου, πραγματοποιήθηκε στη Χίο δημοσιογραφική αποστολή σε συνεργασία με την Marketing Greece, και με την υποστήριξη της Mediterra, με σκοπό τη δημιουργία ενός άρθρου στο inflight περιοδικό της αεροπορικής εταιρίας Korean Air, στην ενότητα World Food.

Οι δημοσιογράφοι επισκέπτονται βασικά αξιοθέατα των νησιών, στη βάση προγράμματος που καταρτίζει η Διεύθυνση Τουρισμού και έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν με βιωματικό τρόπο τις ιδιαίτερες εμπειρίες που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης. Όλα τα παραπάνω δημοσιογραφικά ταξίδια άφησαν στους φιλοξενούμενους δημοσιογράφους τις καλύτερες εντυπώσεις.

Εμπρός Μυτιλήνης