Κρήτη: Αμετανόητος στη φυλακή ο νταής πατέρας

«Είχε πρόθεση να με σκοτώσει», κατέθεσε η δασκάλα

 

«Είχε πρόθεση να με σκοτώσει», κατέθεσε η δασκάλα.

Στη φυλακή οδηγείται ο πατέρας για τον ανηλεή ξυλοδαρμό δασκάλας στον χώρο του σχολείου και μπροστά στα έντρομα μάτια μαθητών και γονέων. Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο ίδιος παρέμεινε αμετανόητος μέχρι τέλους και μάλιστα το ακροατήριο αντέδρασε έντονα όταν αντί να ζητήσει έμπρακτα συγνώμη για τη βάναυση συμπεριφορά του έφθασε στο σημείο να πει: «Ίσως και να έφαγε καμία. Μισή ντροπή δική μου, μισή ντροπή δική της».

Σε μία αίθουσα κατάμεστη από εκπαιδευτικούς, γονείς και πολίτες των Χανίων που θέλησαν με την παρουσία τους να στείλουν ηχηρό μήνυμα, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου, η δασκάλα με εμφανή τα σημάδια του άγριου ξυλοδαρμού, περιέγραψε στο δικαστήριο τα όσα μαρτυρικά έζησε αναίτια στα χέρια του.

Συναισθηματικά φορτισμένη η εκπαιδευτικός δεν έκρυψε ότι φοβάται για τη ζωή της. Αποκάλυψε μάλιστα ότι από τις απανωτές κλωτσιές που δέχθηκε στην κοιλιά φοβήθηκε και για σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε και πρόσφατα υποβλήθηκε σε επέμβαση.

Περιέγραψε ότι πέντε λεπτά πριν χτυπήσει το κουδούνι και ξεκλειδώσει την καγκελόπορτα είδε τον κατηγορούμενο να διαπληκτίζεται με την εν διαστάσει σύζυγο του μπροστά στα τρία τους παιδιά. Γνώριζε ότι υπήρχαν προβλήματα και απόφαση ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος του.

Παρακάλεσε να απομακρυνθούν από την κεντρική είσοδο. «Όπως έσκυψα να ενεργοποιήσω το κινητό μου, δέχθηκα την πρώτη μπουνιά. “Εμένα δέρνεις; “, του είπα. Συνέχισε να με δέρνει. Με έσυρε από τα μαλλιά, με έβριζε χυδαία.

Μου έλεγε θα σε σκοτώσω όπου σε βρω… Έχω σπασμένη μύτη, ραγισμένο κόκαλο πάνω από το μάτι, κακώσεις στο δεξί γόνατο, πολλά χτυπήματα από κλωτσιές… Πώς θα σταθώ απέναντι στους μαθητές μου όταν αισθάνομαι το φόβο και την απειλή;». Η εκπαιδευτικός υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος είχε πρόθεση να τη σκοτώσει.

Για δολοφονική επίθεση σε βάρος της εκπαιδευτικού έκανε λόγο στην κατάθεσή της η πρώην σύζυγος. «Είχαμε σοκαριστεί όλοι και τα παιδάκια έκλαιγαν. Ευτυχώς βρέθηκε ένας πατέρας και τον εμπόδισε. Έτσι μπορέσαμε να τρέξουμε και να κλειδωθούμε στο σχολείο… Δεν ήταν απλός ξυλοδαρμός, ήταν δολοφονική επίθεση. Αν δεν βρισκόταν ο άλλος γονιός η δασκάλα θα ήταν το λιγότερο ανάπηρη!».

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε με έμφαση ότι οι κατηγορίες σε βάρος του είναι σκευωρία και ότι η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός έχει κάνει «γκέτο» με την εν διαστάσει σύζυγό του. «Ίσως μια φορά να την χτύπησα… αλλά δεν το θυμάμαι.

Το παραδέχομαι και ζητώ συγγνώμη, αλλά μισή ντροπή δική μου και μισή ντροπή δική της» φέρεται να είπε.

Να σημειωθεί ότι είχε υποβληθεί αίτημα αναβολής από την πλευρά της υπεράσπισης, όμως το δικαστήριο το απέρριψε και έτσι η εκδίκαση της υπόθεσης προχώρησε κανονικά.

Πατρίς Ηρακλείου