Η καλύτερη… μέχρι την επόμενη η 3η Γιορτή Τσίπουρου στον Ίασμο (Video+Gallery)

Δύναμη για να συνεχίσουν ακόμα καλύτερα δίνει μια ακόμα πολύ επιτυχημένη γιορτή Τσίπουρου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου

 

Δύναμη για να συνεχίσουν ακόμα καλύτερα δίνει μια ακόμα πολύ επιτυχημένη γιορτή Τσίπουρου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου

Ακόμα πιο επιτυχημένη από τις προηγούμενες ήταν η φετινή γιορτή Τσίπουρου στον Ίασμο το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Νοεμβρίου, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Ιάσμου και με την στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Όπως κάθε χρονιά η εκδήλωση προώθησε τη διατήρηση και τη διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, έχοντας παράλληλα ως επιθυμία την στήριξη των τοπικών παραγωγών, την προβολή τους και την καθιέρωση, του αρωματικού και μοναδικά ιδιότυπου και αναγνωρίσιμου τσίπουρου του Ιάσμου, ως τοπικού προϊόντος δίνοντας του έτσι την απαραίτητη εξωστρέφεια.

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα τη «Στήριξη της Αμπελοκαλλιέργειας» στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με εισηγητές ειδικούς στο αντικείμενο, αλλά και τον Υφυπουργό κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα που απεύθυνε χαιρετισμό και συμμετείχε σε διάλογο με το κοινό σχετικά με το θέμα.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε και Λαϊκός δρόμος και Παιδική διαδρομή με την ονομασία “IASMOS RUN 2019”, ενώ και τις δύο μέρες υπήρχε δράση Μαγειρικής από Chef με ντόπια προϊόντα ενώ στον κεντρικό χώρο της Γιορτής λειτουργούσε Έκθεση Θρακομακεδονικών προϊόντων και υπαίθρια αγορά.

Καταξιωμένοι καλλιτέχνες πλαισίωσαν μουσικά τις δύο ημέρες της Γιορτής όπως οι Γωγώ Τσαμπά, Εβρίτικη Ζυγιά, Βαγγέλης Ψαθάς, Μπανιώτης Κωνσταντίνος, Γκορίτσας Γιάννης, Χρήστος Ιωαννίδης, Στεφανίδης Παναγιώτης.

Στον κεντρικό χώρο της γιορτής θα υπάρχουν κρεατικά της ώρας, σαλάτες και φυσικά...τσίπουρο, με τους διοργανωτές αν δίνουν ραντεβού με όλο τομ κοινό για την 4η Γιορτή Τσίπουρου.

Δείτε το βίντεο στην εφημερίδα Παρατηρητής της Θράκης