Βόλος: Στο «σκαμνί» θα καθίσουν 36 άτομα για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου

Που είχε γίνει στις 6 Μαΐου 2017 στο Πανθεσσαλικό, μεταξύ ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

 

Τα θλιβερά επεισόδια που είχαν γίνει μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, το Σάββατο 6 Μαΐου 2017, θα αναβιώσουν την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Στο εδώλιο αναμένεται να καθίσουν 36 οπαδοί των δύο ομάδων, οι οποίοι κατηγορούνται για βιαιοπραγία, με αφορμή αθλητική διοργάνωση, από δράστες που χρησιμοποίησαν μέσα ικανά και πρόσφορα να προκαλέσουν κίνδυνο για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα τρίτων.

Μετά από εισαγγελική έρευνα που είχε γίνει για τα θλιβερά επεισόδια στην πεζογέφυρα του Πανθεσσαλικού, αποφασίστηκε να παραπεμφθούν 36 ταραξίες για πλημμελήματα (παραβίαση αθλητικού νόμου, επικίνδυνη και απλή σωματική βλάβη, βιαιοπραγίες, κατοχή όπλων).

Η δικογραφία είναι ογκωδέστατη, οι κατηγορούμενοι είναι ενήλικες, ενώ προέρχονται σχεδόν από όλες τις περιοχές της χώρας, όπως και από το Βόλο, μεταξύ των οποίων από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Βέροια, την Κατερίνη, την Ξάνθη, τη Δράμα, τα Γιαννιτσά και αλλού, ενώ η υπόθεση εισάγεται στο Δικαστήριο για πρώτη φορά.

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα του Σαββάτου 6 Μαΐου 2017, δύο ώρες πριν το σφύριγμα του διαιτητή για την έναρξη του 75oυ Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, είχε αρχίσει η ανταλλαγή φωτοβολίδων μεταξύ των οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού. Οι οπαδοί και των δύο ομάδων είχαν εισέλθει για περίπου 5-10 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο δίνοντας μάχες σώμα με σώμα. Ωστόσο, οπαδοί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ έδιναν για αρκετή ώρα μάχη στην αερογέφυρα την οποία η αστυνομία δεν φύλαξε. Νωρίτερα, οπαδοί του ΠΑΟΚ έριξαν βόμβα μολότοφ εκτός του γηπέδου, προκαλώντας πυρκαγιά στον εξωτερικό χώρο.

Την ίδια ώρα 30 περίπου οπαδοί της Ένωσης προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό έξω από το γήπεδο προκειμένου να μπουν χωρίς εισιτήριο. Άμεσα επενέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ με ανταλλαγή φωτοβολίδων και ρίψη δακρυγόνων.

Οι οπαδοί ανταπέδωσαν και μέσα στον αγωνιστικό χώρο με την ατμόσφαιρα στο γήπεδο αλλά και στα αποδυτήρια να είναι αποπνικτική. Οι διαιτητές ανέφεραν αρχικά ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσει ο τελικός, υπό αυτές τις συνθήκες, εάν δηλαδή δεν λήξουν τα επεισόδια και δεν καθαριστεί ο χώρος από τους καπνούς.

Τελικά, ο αγώνας ξεκίνησε με δύο ώρες καθυστέρηση, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-1 και αναδείχτηκε Κυπελλούχος Ελλάδας, η πόλη του Βόλου θύμιζε φρούριο, αφού σε κάθε στενό σχεδόν υπήρχαν αστυνομικοί και κλούβες, ενώ στο νοσοκομείο είχαν μεταφερθεί πάνω από 70 τραυματίες.

Μαγνησία