Η Hines παζαρεύει πέντε ξενοδοχεία της Κρήτης

Πού θέλει να επενδύσει ο αμερικανικός κολοσσός;

 

Πού θέλει να επενδύσει ο αμερικανικός κολοσσός;

Έντονο ενδιαφέρον για τουριστικές επενδύσεις στην Κρήτη και συγκεκριμένα στον ξενοδοχειακό κλάδο συνεχίζει να δείχνει η αμερικανική εταιρεία-κολοσσός Hines.

Εδώ και πολλούς μήνες συζητά την εξαγορά 5 μεγάλων μονάδων που λειτουργούν στο νησί. Πρόκειται για τα γνωστά ξενοδοχεία Coralκαι Ερμής του ομίλου Μαμιδάκη στον Άγιο Νικόλαο αλλά και τρία ακόμη ξενοδοχεία τα οποία επίσης βρίσκονται στην Ανατολική Κρήτη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις που γίνονται είναι σκληρές και, τουλάχιστον στην περίπτωση των τριών ξενοδοχείων που ανήκουν στον ίδιο όμιλο, η συμφωνία θα κλείσει ή θα διαλυθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Τον Οκτώβριο, στο συνέδριο Prodexpo, ο γενικός διευθυντής της Hines, Ανδρέας Καψάλης: “Η Hinesέχει γραφεία στην Ελλάδα από το 2014 και η πρώτη επένδυση έγινε το 2017, όταν αγοράσαμε το πρώην LedraMarriott. Δεκατρείς μήνες μετά άνοιξε το πρώτο Grand Hyatt στην Αθήνα και το τρίτο στην Ευρώπη. Οι προσδοκίες μας έχουν εκπληρωθεί και πρόσφατα προσθέσαμε ένα Spa επιφάνειας 1.400 τετραγωνικών μέτρων και μια ακόμα πισίνα”.

Ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχει φιλόδοξο σχέδιο επενδύσεων για τα επόμενα χρόνια σε όλους τους τομείς και τον ξενοδοχειακό.

Το 2017 η Hines, σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή πλατφόρμα επενδύσεων σε ακίνητα Henderson Park, απέκτησε το Athens Ledra Hotel, το πρώην Ledra Marriott, που σηματοδότησε την είσοδο της εταιρείας στην ελληνική αγορά.

Το ακίνητο υποβλήθηκε σε εκτεταμένη ανακαίνιση και αναδείχθηκε ως ξενοδοχείο Grand Hyatt.

Το μεγάλο άνοιγμα πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2018, σηματοδοτώντας το πρώτο ξενοδοχείο Hyatt στην ελληνική πρωτεύουσα και το πρώτο Grand Hyatt στην Ελλάδα. Το ένα ξενοδοχείο έχει 217 δωμάτια και 480 κλίνες, ενώ το δεύτερο διαθέτει 165 δωμάτια με 330 κλίνες.

Η Hines είναι μια μεγάλη αμερικανική εταιρεία που επενδύει και αναπτύσσει ακίνητα και έχει παρουσία 60 και πλέον ετών στην διεθνή αγορά.

Σύμφωνα με τα σχέδια της Hines, στις βασικές προτεραιότητες είναι η επέκτασή της στον ξενοδοχειακό κλάδο στην Ελλάδα, στις περιοχές της Κρήτης, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Άννα Κωνσταντουλάκη
Πατρίς Ηρακλείου