16 δύτες έρχονται στη Ζάκυνθο | Προσπάθειες για καθαρό βυθό

Σταματημό φαίνεται να μην έχουν και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό οι δράσεις – πρωτοβουλίες των εθελοντικών ομάδων για τον καθαρισμό των περιοχών της Ζακύνθου. Άλλη μια αξιέπαινη προσπάθεια θα λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα στο νησί μας

 

Σταματημό φαίνεται να μην έχουν και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό οι δράσεις – πρωτοβουλίες των εθελοντικών ομάδων για τον καθαρισμό των περιοχών της Ζακύνθου. Άλλη μια αξιέπαινη προσπάθεια θα λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα στο νησί μας.

Συγκεκριμένα, η Ομάδα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ» μαζί με τον Δημήτρη Κλάδη και τον Γιάννη Πομόνη διοργανώνουν μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού διαφόρων επιβαρυμένων σημείων του βυθού μας.

Πιο αναλυτικά, την επόμενη Παρασκευή 22 του μηνά θα καταφτάσει στο νησί μας η εθελοντική ομάδα AEGEAN REBREATH, με τον εντυπωσιακό αριθμό των 16 ΔΥΤΩΝ!!! Με την παράλληλη υποστήριξη και την πολύτιμη συμμετοχή και δυτών του τόπου μας, φιλοδοξούν να «σαρώσουν» από μικρά πλαστικά έως μεγάλα αντικείμενα του βυθού μας.

Παράλληλα η ομάδα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ» καλεί όλους όσοι έχουν διάθεση να βοηθήσουν δηλώνοντας συμμετοχή και υποδεικνύοντας μέρη του νησιού που χρήζουν άμεσης παρέμβασης από τον ομάδα, που θα αφιχθεί στο νησί μας. Στην ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων αναφέρονται:

«Τίποτα δεν είναι εφικτό αν όλοι εμείς δεν τους παρέχουμε την αμέριστη βοήθεια που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ!
Μαζί θα εξασφαλίσουμε την άρτια διοργάνωση, άλλα και φιλοξενία των εθελοντών ΔΥΤΩΝ.
Επίσης πολύ σημαντική λεπτομέρεια να μας ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ σημεία με σοβαρό πρόβλημα, για σωστό προγραμματισμό!
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ… ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ, ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ…
Υ.Γ Την διαμονή τους εξασφάλισε άμεσα η κυρία ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΕΤΡΑΔΗ και την ευχαριστούμε για αυτό!»

Τι αναφέρει η AEGEAN REBREATH

Στην ιστοσελίδα της η AEGEAN REBREATH αναφέρεται στην πρώτη της μετάβαση στο νησί μας. Χαρακτηριστικά γράφει:
•Πρώτη μας γνωριμία με τη Ζάκυνθο!

Συνεχίζουμε τις δράσεις μας με νέα στάση στη Ζάκυνθο. Θα βρεθούμε εκεί για να αναπτύξουμε δραστηριότητες σε συνεργασία με ένα μεγάλο αριθμό τοπικών φορέων και να διαμορφώσουμε συνέργειες.

Ποια είναι η AEGEAN REBREATH

Όπως και η ίδια η οργάνωση γράφει στο site της, στόχος είναι η προστασία του θαλάσσιου πλούτου μας. Συγκεκριμένα, γράφει:

«Το θαλάσσιο περιβάλλον έχει καθοριστικό ρόλο στην ισορροπία του πλανήτη. Αποτελεί όμως και βασικό παράγοντα για την κοινωνική και οικονομική ευημερία αμέτρητων παράκτιων κοινοτήτων, στοιχείο που είναι ιδιαίτερα εμφανές στη Μεσόγειο. Η Aegean Rebreath, μέσω των δράσεων της, φιλοδοξεί να εισάγει μια νέα κουλτούρα σχετικά με τη μείωση της κατανάλωσης αλλά και την ανακύκλωση ή επαναξιοποίηση των θαλάσσιων απορριμμάτων στο πλαίσιο των αρχών της κυκλικής οικονομίας. Στόχος μας είναι να γίνει ευρέως αντιληπτή η σημασία που έχει η προστασία των θαλασσών μας για τα οικοσυστήματα, την οικονομία και την κοινωνία μας».

Ημέρα Ζακύνθου