Ο Σταύρος έδωσε οξυγόνο ζωής-Οι πνεύμονες του 12χρονου από τη Γαστούνη ήδη μεταμοσχεύτηκαν σε 14 χρονη στο Παλέρμο

Οξυγόνο... ζωής σ’ ένα 14χρονο κορίτσι που χαροπάλευε στην Εντατική του Παλέρμο, χάρισε με τον θάνατό του ο 12χρονος Σταύρος Αρβανίτης από τη Γαστούνη Ηλείας.

 

Οξυγόνο... ζωής σ’ ένα 14χρονο κορίτσι που χαροπάλευε στην Εντατική του Παλέρμο, χάρισε με τον θάνατό του ο 12χρονος Σταύρος Αρβανίτης από τη Γαστούνη Ηλείας.

Μια μέρα μετά από την ημέρα που σε κλίμα ανείπωτου πόνου κηδεύτηκε ο 12χρονος Σταύρος, έφθασαν από την Ιταλία τα ευχάριστα νέα.

Το άτυχο αγόρι που έγινε δωρητής οργάνων «φεύγοντας» από τη ζωή, έδωσε την ευκαιρία σε ένα 14χρονο κορίτσι που έπασχε από κυστική ίνωση και νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Παλέρμο. Όμως, το περ. Σάββατο, ο Σταύρος της έκανε το πολυτιμότερο δώρο ζωής, του πνεύμονές του.

Η μεταμόσχευση έγινε με επιτυχία, το 14χρονο κορίτσι δέχθηκε το μόσχευμα και βγήκε από τη μηχανική υποστήριξη.

Η χαρά της οικογένειάς της απερίγραπτη καθώς το 14χρονο κορίτσι βρισκόταν στο τελικό στάδιο αναπνευστικής ανεπάρκειας. Όμως, οι πνεύμονες του μικρού Σταύρου της έσωσαν τη ζωή.

«Πληροφορηθήκαμε από την ιατρική ομάδα του Παλέρμο ότι οι πνεύμονες του μικρού Σταύρου μεταμοσχεύτηκαν σ΄ ένα 14χρονο κορίτσι, το οποίο νοσηλευόταν στην Εντατική Θεραπεία σε βαριά κατάσταση. Όλα πήγαν καλά και πλέον το 14χρονο κορίτσι ξεκινά μια νέα ζωή με το οξυγόνο που της χάρισε ο μικρός Σταύρος. Αυτό είναι το μεγαλείο της δωρεάς οργάνων. Ενημέρωσα τη μητέρα του 12χρονου και η χαρά της ήταν μεγάλη. Υποκλινόμαστε για μια ακόμα φορά στη στάση της οικογένειας του 12χρονου που μέσα στον μεγάλο πόνο τους πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα ζωτικά όργανα του παιδιού τους», δήλωσε στην «Γ» ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ, εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης.

Υπενθυμίζουμε ότι τα ξημερώματα του περ. Σαββάτου στο ΠΓΝΠ έγινε η αφαίρεση των ζωτικών οργάνων του 12χρονου παιδιού που ήταν εγκεφαλικά νεκρό μετά από βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Εκτός από τους πνεύμονες αφαιρέθηκαν οι κερατοειδείς, το ήππαρ και οι νεφροί του, οι οποίοι δόθηκαν σε νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης προκειμένου να δωρίσουν ζωή σε ασθενείς που βρίσκονται στη λίστα και περιμένουν το πολυπόθητο μόσχευμα...

Ελένη Α. Γεωργοπούλου
Πρωινή Γνώμη Πατρών