Ασφαλίστριες στο Βόλο δεν απέδωσαν ασφάλιστρα 65.000 ευρώ

Το δικαστήριο καταδίκασε δύο νόμιμες εκπροσώπους σε φυλάκιση δύο ετών

 

Το δικαστήριο καταδίκασε δύο νόμιμες εκπροσώπους σε φυλάκιση δύο ετών

Ιδιοποιούνταν τα ασφάλιστρα και δεν τα απέδιδαν σε ασφαλιστική εταιρεία. Ενοχες για υπεξαίρεση ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από εντολοδόχο κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου δύο γυναίκες πράκτορες ασφαλειών, ηλικίας 40 και 69 ετών αντίστοιχα. Το δικαστήριο τις καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 360 ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι καταδικασθείσες δεν απέδωσαν το συνολικό ποσό των 65.000 ευρώ σε εταιρεία για ασφάλιστρα, τα οποία αφορούσαν στο διάστημα από τον Μάιο του 2012 έως τον Νοέμβριο του 2014, ενώ είχαν καταρτίσει σύμβαση για τις ασφάλειες.

Ωστόσο, χθες στο δικαστήριο οι κατηγορούμενες υποστήριξαν ότι δεν είχαν πρόθεση να ιδιοποιηθούν τα χρήματα, αλλά ζητούσαν ευνοϊκότερους όρους για τη ρύθμιση των οφειλών.

Οι απολογίες τους, όμως, δεν έπεισαν. Μάλιστα, ο εισαγγελέας έδρας ζήτησε την ενοχή των κατηγορούμενων και πρότεινε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών. Ακόμη, πρότεινε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπου διεξήχθη η δίκη, ήταν παρούσα η 40χρονη πράκτορας, ενώ η συγκατηγορούμενή της, με την οποία είναι συγγενείς, εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.

Στις απολογίες τους στο δικαστήριο οι κατηγορούμενες φέρονται να υποστήριξαν ότι το επίμαχο χρονικό διάστημα είχαν περισσότερους από πενήντα συνεργάτες και κάποιοι από αυτούς βρίσκονται σήμερα στη φυλακή.

Ισχυρίστηκαν ότι κάποιοι συνεργάτες δεν απέδιδαν τα ασφάλιστρα, όταν η εταιρεία προέβη στην καταγγελία. Οι ίδιες δεν είχαν πρόθεση ιδιοποίησης των χρημάτων και ήθελαν να διακανονίσουν τις οφειλές. Ζητούσαν, λοιπόν, ευνοϊκότερους όρους, καθώς υπήρχε οφειλή 500.000 ευρώ.

Οπως υποστήριξαν, το πρακτορείο τους συνεργαζόταν με δεκαπέντε εταιρείες ασφαλειών.

Από την πλευρά του εκπρόσωπος της εταιρείας υποστήριξε ότι είχε καταρτισθεί ιδιωτική συμφωνία για την αποπληρωμή των οφειλών, η οποία όμως δεν υπεγράφη ποτέ. «Η εταιρεία πίστευε μέχρι τελευταία στιγμή ότι θα βρισκόταν λύση και τα χρήματα θα καταβάλλονταν. Στην πορεία είδε ότι οι κατηγορούμενες δεν ήθελαν να εξοφλήσουν», ανέφερε.

Ο εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι οι κατηγορούμενες αναγνώρισαν από την πρώτη στιγμή την οφειλή, αλλά ζητούσαν ευνοϊκότερους όρους για τη ρύθμιση. Τέλος, ανέφερε ότι η εταιρεία προχώρησε στην καταγγελία, επειδή η ιδιωτική συμφωνία δεν υπεγράφη ποτέ.

Μετά τις αγορεύσεις των δικηγόρων, το δικαστήριο αποφάσισε να επιβάλει ποινή φυλάκισης δύο ετών και δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στις κατηγορούμενες.

Κατερίνα Μαρούγκα
Ταχυδρόμος Μαγνησίας